Bir ‘Chanel’ erkeği..

Hani hepimizin diline yerleşmiştir bazı şeyler. Birinden bahsederken “O tam bir Zegna erkeği” deriz. Genellemeler yaparken “Prada kadını böyle giyinir” ya da “Çok Celiné bir duruş” gibi laflar ederiz.

Bahsi geçen markaları ikonlaştıran, moda dünyasındakilerin dillerine pelesenk olan bu tür tanımlar genellikle çok değişiklik göstermez. Yeni isimlerin bu ‘seçilmiş’ listeye eklenmesi zordur. Halihazırda bu listede olanların listeden çıkması da.

Ancak son zamanlarda listenin en üstündeki ‘Chanel kadını’ tanımının yanına bir de ‘Chanel erkeği’ eklenmeye başladı. Bu da, ikonik moda görüşlerinin zamanla değişebileceğini ispatlıyor.

Kadınlar için bir tutku sayılabilecek marka, tarihinde ilk defa tasarımlarını bir erkek üzerinden yorumluyor. Müzisyen Pharrell, bir süredir Chanel evreninde salınıyor. Pharrell, önce defilelerde karşımıza çıkmaya başladı. Ön sıranın gediklilerinden birisi haline gelen ünlü sanatçı, daha sonra markanın reklam çalışmalarında görünür oldu. Bir video, bir fotoğraf çekimi derken işler büyüdü. Pharrell, Chanel’in reklam yüzlerinden birisi haline geldi, üstelik omzunda bir timsah derisi çanta taşıyarak bu alandaki ilklerden olmayı başardı.

Haberin Devamı

Son olarak, geçtiğimiz gece markanın özel bir akşam yemeğine ev sahipliği yapan Pharrell’in konukları arasında Kristen Stewart, ve Cara Delevingne gibi ‘aileden’ isimler vardı. Bu özel gece gösteriyor ki Pharrell artık tam anlamıyla bir ‘Chanel erkeği’ ve marka evreninin daimi bir üyesi. E tabii markanın erkeklere özel daha fazla ürün sunması da benim gibi moda meraklılarının en büyük beklentisi. Bakalım bu değişim, biz erkeklere daha özel şeyler getirecek mi?

Ayakkabı sil baştan

Birbirinden ünlü sportif giyim markalarının ardı ardına sunduğu ayakkabı modelleri yeterince kafanızı karıştırmıyorsa, bir de Helen Kirkum ile tanışmanızı öneririm. Geçtiğimiz yıl moda eğitimini tamamlayan ve ayakkabılar üzerine uzmanlaşan bu genç yetenek, yıkıp yeniden yaptığı ayakkabılarla moda dünyasının gündemine bomba gibi düştü.

Pek çok farklı marka spor ayakkabıdan parçalar alarak kendi özgün yorumunu katan genç tasarımcının işleri giyilebilir birer sanat eseri kıvamında. Herkesin ayağında gördüğünüz ayakkabıları ve bunların üretim biçimlerini sorgulamaktan geri kalmayan Kirkum, yakın gelecekte çok daha fazla konuşulacak, benden söylemesi.

Haberin Devamı

Viva Las Vegas!

Işıltılı ve macera dolu şehir Las Vegas, stil sahibi yeni misafirlerini ağırlıyor. Kanadalı ikiz tasarımcılar Dean ve Dan Caten’in yaramaz markası DSQUARED2, Amerika’daki büyümesine Las Vegas’ta açtığı devasa mağaza ile devam ediyor. Şehirdeki tek yenilik bu değil elbette. Ünlü şarkıcı Ricky Martin de uzun dönemli olarak performans göstereceği ‘ALL IN’ adlı sahne şovuyla Las Vegas’a merhaba diyor. Bu iki haberi birleştirense, Ricky Martin’in sahne şovundaki bütün kıyafetlerin DSQUARED2 tasarımı olması.

Daha önce Beyoncé, Madonna ve Britney Spears gibi isimlerle çalışan marka, Ricky Martin’in sahne şovunda giyeceği 7 kombinin tamamına imzasını atmakla kalmamış, 16 kişilik dansçı ekibin de şov boyunca kullanacakları kostümleri hazırlamış.

Haberin Devamı

Ateşli, eğlenceli, hareketli gibi sıfatları taşıyan bir şehir, bir moda markası ve bir şarkıcı. Daha iyi bir buluşma olabilir mi?

DİĞER YENİ YAZILAR