Mini çantalar revaçta

Baharın gelişiyle midir bilmem, bir hafifleme hissiyle sarılmış durumdayız. Fazlalıklardan yavaş yavaş kurtulmaya çalışıyoruz. Böyle deyince kilolardan bahsettiğimi düşünmeyin; aklımdaki şey çantalar.

2017 baharıyla birlikte çantaları hafifletiyoruz. Kış boyunca bize eşlik eden, her türlü ufak tefek eşyamızın kahrını çeken kocaman çantaları bir kenara bırakıyoruz.

Bazı markalar, çok tutulan çanta modellerinin boyutlarını küçülterek bu trende ayak uyduruyor. Bazılarıysa yeni tasarımlarla moda severlere alternatifler sunuyor. Bir kadının günlük koşuşturmasında ihtiyaç duyacağı şeyleri göz ardı eden, belki de sırf bu yüzden sokağa çıkarken her duruma hazırlıklı olmayı gerektiren mini çantalar, trend takipçilerinin radarına çoktan girdi bile.

Pek çok sokak stili yıldızının fotoğraflarında görmeye başladığımız Chloé tasarımı Nile el çantası ve J.W. Anderson tasarımı Pierce çanta gibi modelleri sizin de yakından takip etmenizde fayda var. Önerim, bu trendi takip etmekle kalmayın, kendinize uygun bir markadan en az bir mini çanta edinin. Eğer “Bunda eşyalarımı koyacak yer yok!” diye şikayet edecek gibiyseniz, yazın rahatlığını ve hafifliğini hayal edin. Az makyaj, rahat kıyafetler ve bir mini çanta. Daha ne olsun?

Haberin Devamı

Aile arasında

Posta kutumdaki haberlerden birisinde Anna Wintour ve Franca Sozzani isimlerini yanyana gördüğümde önce pek oralı olmadım. Birisi yıllardır Vogue Amerika’nın başında; kitaplara, filmlere konu olmuş. Diğeriyse yıllarını Vogue İtalya’ya verdikten sonra geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirerek moda dünyasını üzüntüye boğmuş. Sonuçta, dergicilik dünyasının iki efsane ismi, herhangi bir sebeple, herhangi bir haberde yan yana gelebilirdi, değil mi?

Ancak durum pek de zannettiğim gibi değilmiş. Haberin detaylarına baktığımda gördüm ki bu iki isim, yeni bir ailenin parçaları olarak bir araya gelmiş. Anna Wintour’un kızı Bee Shaffer ve Franca Sozzani’nin oğlu Francesco Carrozzini nişanlanmış.

Uzun yıllardır hem iş arkadaşı olan hem de özel hayatlarında sıklıkla görüşen, moda dünyasına katkıları saymakla bitmeyecek iki kadının çocuklarının bu şekilde bir araya gelmesi Hollywood filmlerindeki senaryoları aratmayacak türden. Her ne kadar düğünle ilgili pek bir bilgi paylaşılmasa da çiftin önümüzdeki günlerde moda dünyasının odağına yerleşeceği kesin.

Haberin Devamı

Moda dünyasında kaos

Henüz geçtiğimiz günlerde lüks anlayışının nasıl değiştiğinden, akıllı telefon kılıflarının yeni bir statü sembolü olmaya başladığından bahsetmiştim. Bu konuyla ilgili gündeme gelen son markaysa Chaos.

Bugüne kadar adını dahi duymadığım bu markaya ait telefon kılıflarını herkesin elinde görmeye başladım. Alexa Chung, Victoria Beckham, Kendall Jenner gibi isimlerin baş harflerini taşıyan telefon kılıflarıyla verdikleri pozlar sırayla önüme düşüyor. Bu fotoğraflar hem markayı bilinir hale getiriyor hem de telefon kılıflarının bir sembol haline geldiğini doğruluyor. Tabii bir yandan da ünlülerin kendi reklamlarını yapmalarını sağlıyor. Örneğin Victoria Beckham başka bir markanın logolu ürünü yerine üzerinde VB yazan, kendi markasını çağrıştıran bir telefon kılıfı kullanıyor. Bakalım Türkiye’de bu markayı keşfedip kullanacak ilk isim kim olacak?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR