Ceketlere özgürlük!

Sanırım bir ceketi ‘giyilmesi gerektiği gibi’ giyen kimse kalmadı. En azından moda haftalarında durum bu. Milano’da karşıma çıkan bütün kadınlar, ceketlerini farklı şekillerde giymeyi tercih etmişti. Paris’ten önüme düşen fotoğraflar da bu trendin ne kadar benimsendiğini bir kere daha gösterdi.

Geçtiğimiz senelerde İstanbul’da bir defile izlerken ceketinizi omuzlarınıza attıysanız ‘burnu havada’ olmakla itham edilirdiniz. Birkaç sezon sonra, 2017’ye geldiğimizdeyse ceketler çok daha özgür. Bazı ceketlerin kolları yerli yerindeyken omuzları birazcık düşüyor, bazı ceketlerin tek kolu bir kemer işlevi görüyor, bazı ceketlerse neredeyse bel hizasına kadar düşürülerek bir aksesuara dönüşüyor.

Ceketlerin özgürlüğü sokak stili fotoğrafçılarının da bir hayli ilgisini çekmişe benziyor. Sokağın nabzını tutan fotoğrafların büyük çoğunluğunda ceketleri evrimleşmiş halde görüyoruz. Bu evrim sayesinde bir servet harcanan lüks çantalar veya iddialı kemerler, çok daha fazla dikkat çekiyor ve hak ettiği şekilde bolca fotoğraflanıyor. Kadınların ceketleri farklı şekillerde kullanmasının arkasında da sanırım bu gerçek yatıyor. Ceketlerin özgürleşmesi trendini takip edip etmemek size kalmış; ancak, kuralların biraz da olsa esnediğini görmek bana çok iyi geldi.

Haberin Devamı

Sansürsüz Zayn

One Direction grubundan ayrıldığından beri müzik dünyası yerine moda dünyasında zaman geçiren Zayn, bir kere daha manşetlerde. Henüz birkaç gün önce Versace’nin VERSUS alt markasıyla özel bir koleksiyon hazırlayacağını duyuran Zayn, şimdi de markanın yeni kampanyasında boy gösteriyor. Kampanya çekiminde objektifin arkasındaki isimse Zayn’in kız arkadaşı Gigi Hadid.

Yılın modeli Gigi almış eline akıllı telefonunu, evde ‘takılan’ Zayn’i fotoğraflamış. Anlık, sansürsüz paylaşımların hüküm sürdüğü çağımızda böylesi ‘anlık’ fotoğraflarla bir kampanya yaratmak, Amerika’yı yeniden keşfetmek gibi. Genç bir hedef kitlesi olan markanın dijital dünyanın en çok takip edilen isimlerini kullanması da aynı şekilde yenilikten uzak ancak garantili. İki iki daha dört ediyor ve tabii ki bu kampanyayla ilgili paylaşımlar yüzbinlerce beğeni alıyor, binlerce kullanıcı tarafından her yere yayılıyor. Peki ya yeni bir fikir? O da belki bir sonraki sezona.

Haberin Devamı

Keşif: Tara Folks

Butik el çantaları, Nappa derisi, Tara çiftliği, Rüzgar Gibi Geçti. Hikayeyi tek seferde özetlemek istersem, kullanacağım kelimeler bunlar olurdu. Ancak gelin biraz ağırdan alalım ve Tara Folks’un yolculuğuna yakından bakalım.

Zeynep Gürsoy, benim gibi Endüstri Mühendisliği okuyup, bir süre bu alanda çalışmalar yaptıktan sonra hayallerinin peşinden gitmeye karar vermiş. Londra’da, Central Saint Martins’te aldığı eğitimin ardından bu ilham kaynağı şehre yerleşmiş. Hollywood’un ünlü yapımlarından ‘Rüzgar Gibi Geçti’ filmini çıkış noktası olarak seçmiş ve filmin ana karakteri Scarlett O’Hara gibi kadınların yolunu takip etmek istemiş.

Zeynep Gürsoy’un kadınların günlük koşuşturmasını kolaylaştıracak tasarımları bu noktada hayat bulmuş ve ortaya İtalyan Nappa derisi kullanılarak üretilen, kaliteyi ön planda tutan bu sırt çantaları, portföyler ve el çantaları çıkmış. Yeni keşfim Tara Folks, hikayenin ilk sayfalarında sürükleyici olacağının sinyallerini veren bir kitap gibi. Bu kitabın ilerleyen sayfalarında Tara Folks’un neler yaşayacağını merakla bekliyorum.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR