Kendini bulma anı

Günümüzde her reklam kampanyası bir şekilde ‘kendini bulma anı’ ile sonlanıyor. Kahramanımızın başına birşeyler geliyor, karşısına birileri çıkıyor, sonunda bir aydınlanma yaşanıyor. Biz de benzer maceraları yaşadıysak, benzeri insanlarla karşılaştıysak o markayla veya ürünle yakınlık kurup elimizi o ürüne götürüveriyoruz.

Ermenegildo Zegna’nın son reklam kampanyası posta kutuma düştüğünde ‘Yine mi?’ diye sormadan edemedim. Çünkü kampanyanın başlığı, alıştığımız hatta sıkıldığımız bu reklam mantığına dayandığını düşünmeme neden oldu. Ancak biraz daha dikkatli baktığımda çok yanıldığımı fark ettim. Neden mi?

Robert De Niro ve McCaul Lombardi’nin baş rollerinde yer aldığı kampanya videosu, gerek anlatım gerekse çekim tekniğiyle pek çok reklam filminden ayrışıyor. De Niro’nun Lombardi’yle gerçekleştirdiği sohbete farklı Ermenegildo Zegna kombinleri eşlik ediyor. İtalyan asıllı Amerikalı oyuncuların ortak noktalarından yola çıkarak yaratılan kurgu, iki farklı jenerasyonda hayat bulan iki karakterin aslında ne kadar benzeştiğini vurguluyor.

Haberin Devamı

Çekimi Los Angeles’ta gerçekleştirilen ve Ermenegildo Zegna web sitesinde yayınlanan video, benzer anlatımlarla zenginleşecek bir serinin ilk filmi. Bakalım serinin devamında De Niro ve Lombardi bize kariyerleri ve hayattaki duruşlarıyla ilgili başka neler anlatacak?

Victoria ile yeniden

Geçtiğimiz sonbaharda satışa sunulan ve neredeyse saniyenin üçte birinde tükenen Victoria Beckham x Estee Lauder özel koleksiyonu önümüzdeki günlerde yeniden satışa sunulacakmış. Hem güzellik sektörünün önde gelen isimleri hem de makyaj meraklıları tarafından çok beğenilen bu iş birliği, yeni ürünlerle güncelleniyormuş.

Spice Girls adlı müzik grubuyla tanınan ancak müzik kariyerini unutturacak kadar başarılı bir moda kariyerine imza atan Victoria Beckham’ın bu iş birliğini bir hayli ciddiye aldığını söylemek mümkün. Çıkan ilk koleksiyonun hızla tükenmesi ve olumlu yorumlar almasıyla gurur duyan Beckham, yeni koleksiyon için çalışırken tüketicilerin yorumlarını da dikkate aldıklarını söylemiş. Her zaman söylerim, bu kadar disiplinli çalışan Victoria Beckham’ın başarılı olamayacağı herhangi bir iş yok.

Haberin Devamı

Daha aktif, daha karlı

Moda markalarının çağın trendlerine ayak uydurma çabası devam ediyor. Son olarak bir ‘aktif giyim’ koleksiyonuyla karşımıza çıkan Missoni, sınırların iyiden iyiye ortadan kalktığını gösteriyor.

Zig zag desenini adeta tekelleştiren, trikonun binbir çeşidini bize sevdiren markanın bu hamlesinin ardında aslında kişisel sebepler varmış. Missoni ailesinin sevilen yüzlerinden, kreatif direktör Angela Missoni’nin yeğeni Jennifer Missoni tam bir yoga tutkunuymuş.

Bana kalırsa dünya çapında bilinen bir lüks moda markasının alışkın olmadığı sularda yüzmesi sadece aile içindeki bir hobiyle açıklanamaz. Son yıllarda yükselen ‘athleisure’ trendinin ve giderek sporlaşan stil tercihlerinin bu karardaki payının büyük olduğunu düşünüyorum. Spor markalarının fiyatlarının bol sıfırlarla donatıldığı günlerde lüks markaların antrenman ve sonrası için ihtiyaç duyulan şık parçalar üretmesi de kaçınılmaz değil miydi?

Haberin Devamı

Şimdilik yoga ile başlayan Missoni yolculuğunun ilerleyen günlerde çok daha farklı ihtiyaçlara cevap verecek bir ‘aktif giyim’ koleksiyonuyla güncelleneceğinden eminim.

DİĞER YENİ YAZILAR