Şeytan ‘Müzikalde’ oynar

Moda severlerin başucu kitaplarından biri olan ‘Şeytan Marka Giyer’ Broadway yolculuğuna çıkmaya hazırlanıyor. 2003 yılında yayınlanan kitabın sahne ışıkları altında nasıl anlatılacağını düşünmek bile beni heyecanlandırıyor.

Anna Wintour’dan ilham alınarak yazılan ve kitabın film uyarlamasında Meryl Streep tarafından canlandırılan Miranda Priestly karakterini sahne ışıklarının altına hangi oyuncunun taşıyacağını henüz bilmiyorum. Tabii diğer pek çok detayı da... Ancak 1 milyon dolarlık gardırobuyla pek çok kadının ağzını açık bırakmayı başaran filmin ardından müzikalin de moda tercihleri konusunda iddialı olmasını bekliyorum. Ne de olsa dünyanın en prestijli moda dergisinin demir yumruklu genel yayın yönetmenini layığıyla yansıtabilmek için, dünyanın en önde gelen moda markalarının kullanılması gerekli.

‘Şeytan Marka Giyer’ kitabından yola çıkarak hazırlanacak müzikalin arkasındaki isimse hem kitaba hem de filme hayran olduğunu dile getiren ünlü müzisyen Elton John olacakmış. Daha önce ‘Billy Elliot’ ve ‘Aslan Kral’ gibi uzun yıllar boyunca sergilenen Broadway yapımlarının müziklerine imza atan sanatçının moda dünyasıyla sıkı fıkı bir ilişkisi olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Haberin Devamı

Mansur Gavriel’den Sürpriz

Rachel Mansur ve Floriana Gavriel tarafından kurulan ve kadınların aşk yaşadığı çantalar üreten New York’lu marka Mansur Gavriel, moda dünyasındaki ağırlığını arttırmaya kararlı görünüyor. Markanın ‘en çok istenen çantalar’ listesinde en üst sıralara oynayan ‘Bucket’ modeli çantasıyla başlayan hikayesi, yeni bir dönemece doğru yol alıyor.

Geçtiğimiz günlerde gelen sürpriz bir açıklama, Mansur Gavriel’in önümüzdeki sonbaharda bir kıyafet koleksiyonu sunacağı yönünde. Moda haftasına katılmayarak bu koleksiyonu Eylül ayında moda severlerle paylaşmayı planlayan, bu sayede ‘gör ve al’ trendine ayak uyduracak olan markanın hayranları, bu karardan bir hayli memnun. Ne de olsa çok sevdikleri markadan bir parçaya sahip olabilmek için daha fazla alternatif onları bekliyor olacak.

Belirli bir alanda öne çıkarak adını duyuran, sonrasında diğer alanlara da taşan markaları akıllı buluyorum. Zira bir kıyafet markası olarak karşımıza çıksa, Mansur Gavriel adını çoktan unutmuş olabilirdik. Ancak kıyafet pazarına oranla daha kolay ön plana çıkılabilecek aksesuar pazarını gözüne kestirmek, sonrasında iş hacmini büyütmek çok daha uzun vadeli bir hikayenin başlangıcı gibi görünüyor. Tebrikler kızlar, daha gidilecek çok yol var!

Haberin Devamı

Kırmızı halı heyecanı başladı

Aslında bir süredir farklı ödül törenlerinin kırmızı halılarında geziniyoruz. Ancak ödül törenlerinin hası, OSCAR ödülleri adayları geçtiğimiz günlerde açıklandı ve yılın en önemli gecesi için geri sayım başladı. ‘En İyi Kadın Oyuncu’ adaylarından Emma Stone, daha önce kırmızı halıda nefis tasarımlarla karşımıza çıktığı için şimdilik favori görünüyor. Ancak ikinci bebeğini bekleyen Natalie Portman’ın bu mücadelede kolay kolay pes etmeyeceğini de belirtmek gerek.

‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ kategorisindeki adaylardan Michelle Williams ve Nicole Kidman gibi kırmızı halının gedikli isimleriyse her an sahne ışıklarını çalabilir. Bakalım geçtiğimiz yıllarda moda dünyasını kah şaşırtan kah üzen tercihler yapan Hollywood ünlüleri bu yıl kırmızı halıya nasıl çıkacaklar?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR