Paris’ten trend takipçisi erkekler

Dün birlikte Milano podyumlarını dolaşmıştık. Bugünse sıra romantizmin ve lüksün şehri Paris’te. Birkaç gün önce başlayan ve bugün sona eren Paris erkek moda haftası kimi zaman New York’a selam çaktı, kimi aman beklenmedik tasarımlarla bizi şaşırttı kimi zamansa önümüzdeki sonbaharın trendleriyle ilgili sinyaller verdi. Bakalım Paris, moda takipçisi erkeklere neler sunmuş.

Efsaneler buluştu

New York sokak kültürünün simgelerinden biri haline gelen Supreme, moda dünyasının en önde gelen markalarından birinin podyumuna konuk olmak üzere Paris’teydi. Louis Vuitton Sonbahar/Kış 2017 koleksiyonu, New York’un yaratıcı ve sıra dışı sokak kültüründen esintiler eşliğinde sunuldu.

Keith Haring ve Andy Warhol gibi isimlerin önderliğinde 30 yıla yayılan kültürel devinimi Paris’in ikonik lüks moda markalarından birisiyle buluşturma fikri, moda dünyasını bir hayli heyecanlandırdı. Louis Vuitton podyumunda Supreme logosuyla buluşan tasarımlar yüzlerce kez fotoğraflandı.

Giderek daha rahatlayan kesimlerin bende yarattığı his, podyumdaki erkeklerin bir gün salaş bir akşamüstü partisinde başka bir günse şık bir davette karşıma çıkabileceği yönünde. Louis Vuitton erkek koleksiyonunu bizlere sunan Kim Jones da bu erkeklerin birer sanatçı, müzisyen, herhangi bir arkadaş veya süper kahraman olabileceğini söylüyor. Bu işbirliği Paris’ten New York’a uzanan, oradan da tüm dünyaya yayılacak olan bir ‘rahat lüks’ akımının habercisi, benden söylemesi.

Haberin Devamı

Mesaj kaygısı

Valentino Sonbahar/Kış 2017 koleksiyonunda yer alan onlarca renk ve desendeki palto, rengarenk ayakkabılar, birbirinden şık aksesuarlar ve tabii ki üzerinde çeşitli mesajlar olan parçalar biz erkeklere kendimizi farklı şekillerde ifade etme şansı sunuyor. Her gün giyilebilecek üzeri yazılı tişörtlere aşinayız, uzun mesajlar içeren sweatshirt’lerle aşk yaşıyoruz. Ancak Valentino gibi lüks bir moda evinin yatırımlık denebilecek dış giyim ürünlerinde bu denli iddialı mesajlar görmeye alışık değiliz. Daha önce Sex Pistols ile de çalışmış Liverpoollu bir grafik tasarımcının iki mesajını kocaman harflerle tasarımlara yansıtan Valentino, önümüzdeki sonbaharda erkeklere çizginin dışına taşmalarını öneriyor.

Haberin Devamı

Hafif punk bir esinti yaratan bu mesajların naif tasarımlarla buluşması beni bir hayli heyecanlandırdı. Bakalım önümüzdeki sonbaharda sokaklarda bu mesaj kaygısını taşıyan erkeklerle karşılaşacak mıyız?

Aksesuarların savaşı

Paris erkek moda haftası, önümüzdeki sonbaharın trendlerini şekillendiren başlıca etkinliklerden. Hal böyle olunca birden fazla defilede karşımıza çıkan aksesuarlar ya da renkler, trend olarak değerlendiriliyor. Dries Van Noten koleksiyonunda karşılaştığımız gösterişli kolyeler veya Louis Vuitton koleksiyonunda sunulan bereler gibi trend olmaya aday parçaları bir arada sunan LOEWE Sonbahar/Kış 2017 koleksiyonu, Paris’in en ‘trendy’ koleksiyonuydu diyebilirim.

Jonathan Anderson’ın LOEWE’sinin ıskaladığı tek trendse birkaç beden büyükmüş gibi görünen takım elbiselerdi. Daha önce Milano’da da gördüğümüz bu ‘salon salomanje’ takım elbiseler, Paris’te de sıklıkla karşımıza çıktı. Açıkçası eğer bir model fiziğine sahip değilseniz içerisinde ‘havalı’ görünemeyeceğiniz bu takım elbiselerin bende yarattığı izlenim, kusurlu bir terziyle çalışıp hatalı bir takım elbise diktirildiği. Bu hataya düşmemek ve trend kurbanı olmamak için dikkatli olmakta fayda var.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR