2016’yı geride bırakırken...

Yılın son günü, anlamsız bir romantizmle sarılıp sarmalanmışken, tabii ki dönüp 2016’ya şöyle bir bakmak istedim. Moda dünyası için bir hayli hareketli geçen bu yıl kimileri için uluslararası çapta başarı, kimileri içinse hayal kırıklığı oldu. Kırmızı halıda ışıldayanlardan gardıroplarımıza anında eklenen parçalara kadar 2016’da öne çıkanlara birlikte göz atalım.

En çok konuşulan markalar

Yıl boyunca gerek defile takvimlerindeki düzenlemeler gerekse dünya çapındaki ekonomik dengeler nedeniyle hafiften bir ‘karambol’ hissi hakim olsa da bazı markalar gündemden düşmemeyi başardı.

Gucci, Alessandro Michele ile takındığı yeni tavır sayesinde 2015’te olduğu gibi 2016’da da liste başında. Popülaritesini tek bir renk, desen ya da tasarıma bağlamaksızın geniş bir hayal dünyasında at koşturan Alessandro Michele’nin Gucci’si, 2017’de de en çok konuşulan markalardan olmaya aday.

Burberry, moda takvimini değiştiren öncü adımı attı ve bir dönemi kapattı. Defile sayısını yılda dörtten ikiye indiren ve koleksiyonları, sunuldukları dönemde satışa çıkartan yaklaşım, pek çok markanın uzun zamandır aklında olan bu modelin hayata geçmesini sağladı. Markanın ekonomik karnesi çok parlak olmasa da hala ‘havalı’ bulunduğunu söyleyebilirim.

Haberin Devamı

COACH, Türkiye pazarında pek heyecan yaratmasa da yurt dışındaki moda takipçileri tarafından sevinç çığlıklarıyla karşılanıyor. Son birkaç yıldır köklü değişikliklere imza atan markanın 2016’da manşetlerden düşmemesi, bu değişikliklerin meyvelerinin toplandığını gösteriyor.

2016’da manşetlerden düşmeyen diğer markalarsa Fendi, Vetements, Public School, H&M ve Louis Vuitton oldu.

En Favori Parçalar

Ya sınırlı sayıda üretilip anında yok satıldılar ya da her yerde görebileceğimiz kadar çok. Karşınızda 2016’nın en favori parçaları:

JW Anderson’ın Pierce modeli çantası. Burun deliklerine takılmış bir halkayı anımsatan bu çantanın neden bu denli popüler olduğunu anlayamasam da kadınların 2016 boyunca bu çantanın peşinde koştuklarını söyleyebilirim.

Miu Miu’nun balerin ayakkabıları. Dışarıdan bakıldığında yaralı ayaklarınızı bandajlamışsınız gibi görünen ancak bir şekilde bütün sokak stili yıldızlarının dikkatini çeken bu ayakkabılar, uzun süren “Havalı mı? değil mi?” tartışmalarının da baş rolündeydi.

Haberin Devamı

Marques Almeida puf kaban. Podyumda göründüğünden beri pek çok moda editörünün hayallerini süsleyen bu sıcak ve yumuşak parça, kış aylarına denk gelen defilelerde davetlilerden rol çalacak kadar iddialı.

Gucci’nin Princetown modeli terlikleri. Terlik mi? Ayakkabı mı? İçindeki kürk gerçek mi? Acaba rahat mı? Günlük yaşantıda giyilebilir mi? Onlarca soru, binlerce satış.

Kırmızı Halının Yıldızları

Birbirinden ünlü isimlerin özenle hazırlandığı ve sosyal medyada öne çıkmak için çabaladığı kırmızı halı etkinlikleri 2016’da da hız kesmedi. Bana göre yılın öne çıkan kırmızı halı görünümleriyse şöyleydi:

- Met Gala gecesinde tercih ettiği Givenchy elbisesiyle Beyoncé

- Kırmızı halı dinamiklerini sarsan limon sarısı Louis Vuitton elbisesiyle Alicia Vikander

- Bütün bakışları üzerine çekme garantili Alexandre Vauthier elbisesiyle Bella Hadid

Haberin Devamı

- Çılgınlık dönemini geride bırakıp sadeleşen, OSCAR gecesi için muhteşem bir Brandon Maxwell tasarımı tercih eden Lady Gaga

- Moda ödülleri gecesine damga vuran Atelier Versace tasarımıyla Gigi Hadid.

DİĞER YENİ YAZILAR