Güzelliğin peşinde

Koskoca bir yıl, YouTube üzerindeki güzellik ve bakım videolarını izleyerek, paylaşarak ve bunlar hakkında konuşarak geçti. Yalan yok, moda dünyasının pabucunu dama attıracak kadar öne çıkan güzellik dünyası, küçük büyük demeden herkesin gündemindeydi.

Hayatımıza ‘vlogger’ kavramının iyiden iyiye dahil olduğu bu yılda dijital dünyadaki güzellik arayışı almış başını gitmiş. Google tarafından açıklanan arama eğilimleri, 2016’da kadınların hangi soruları kafaya taktığını anlamak için birebir.

Örneğin bu yıl en çok aranan şey, balık sırtı örgünün nasıl yapıldığı olmuş. Giderek kolay saç modellerini tercih eden kadınların kurtarıcısı olan bu saç modelinin popülerleşmesinde sosyal medya ünlülerinin de payı var diyebilirim. Bir diğer ‘çok aranan’ güzellik sorusuysa saçların nasıl hızla uzatılabileceği. Her şeyin anlık değiştiği günümüzde saçları kestirmek bir dakika, uzaması ise aylar alıyor. Haliyle kadınlarımız da bu durumdan dolayı sabırsızlanıyor.

Google’da en çok arananlar listesi kaşların nasıl şekillendirileceğinden tutun da makyajın nasıl temizleneceğine kadar farklı sorularla devam ediyor. Benim en çok dikkatimi çekense balyajın ne demek olduğunun hala bilinmemesi. Bu trendin üzerinden çok zaman geçmemiş miydi? Neden bu kadar çok arandığını, nasıl bu kadar bilinmediğini merak ettim doğrusu.

Haberin Devamı

2016’da öne çıkan güzellik guruları

Özellikle Instagram’da milyonlarca takipçiye ulaşarak dikkat çeken, güzellik ve bakım paylaşımlarıyla genç kızları peşinden sürükleyen bazı isimlerse şöyle:

1. @styledbyhrush: Kylie Jenner ve Kim Kardashian gibi isimlerin makyajlarını yaptığı için bu aileden sayabileceğimiz, makyaj uygulama dersleri veren Hrush Achemyan

2. @makeupshayla: Kısa ve bilgi veren makyaj uygulama videoları sayesinde 2 milyonun üzerinde takipçiye ulaşmayı başaran Shayla Mitchell.

3. @iluvsarahii: MAC Cosmetics’te çalışırken kendisini 3 milyonun üzerinde takipçiye makyaj dersleri verirken bulan ve dünyanın en büyük markalarıyla iş birlikleri yapan Karen Sarahi Gonzalez.

4. @marianna_hewitt: Güzellik uygulamalarının yanı sıra yaşamın içinden stil dolu kareler paylaşan ve blog yazılarıyla güncelliğini koruyan Marianna Hewitt

Haberin Devamı

5. @jamescharles: Lisedeki yıllık fotoğrafında uyguladığı makyaj nedeniyle internet dünyasında popüler olan, bu sayede Covergirl markasının yüzü olmayı başaran, kadınları kıskandıran makyaj yeteneğiyle konuşulan James Charles.

2016’da en çok arananlar

1. Balık sırtı örgü nasıl yapılır?

2. Saçlarımı nasıl hızla uzatabilirim?

3. Kaşlarımı nasıl şekillendirebilirim?

4. Saçlarımı nasıl kıvırcıklaştırabilirim?

5. Protez tırnaklar nasıl çıkartılır?

6. Makyaj fırçası nasıl temizlenir?

7. Kapatıcı nasıl uygulanır?

8. Göz altı torbaları nasıl yok edilir?

9. Kaşlarımı nasıl doldurabilirim?

10. Balyaj ne demek?

DİĞER YENİ YAZILAR