Yeni yılın rengi belli oldu

Moda dünyasında trendleri tasarımcıların ve defilelerin belirlediğini söyleriz. Ancak bu defilelerde ünlü tasarımcıların bize sunduğu renklerin nasıl tercih edildiğini pek merak etmeyiz. Bir hayli titiz çalışılan ve işin içine pek çok araştırma şirketi ve trend avcısının girdiği bu süreçte hepimizin sık sık duyduğu isimse Pantone olur. Farklı sektörlere hizmet veren ve renk konusunda dünyanın önde gelen uzman şirketi olarak konumlanan Pantone, her yıl sonunda gelecek yılın rengini açıklar. Moda markaları için bu renk bir hayli önemlidir. Eğer bir markanın koleksiyonunda ‘yılın rengi’ mevcutsa öne çıkartılır. Koleksiyonda o yılın rengi yoksa hızlı bir şekilde o koleksiyonun güncellenmesi sağlanır. Pantone bundan birkaç gün önce 2017 yılının renginin ‘Greenery’ olduğunu açıkladı. Bizim kabaca yeşil diyebileceğimiz bu renk tonunu “Çalkantılı sosyal ve politik gündemde beklediğimiz güveni sunacak” bir araç olarak tanımlayan Pantone, yeni yılda doğayla bütünleşeceğimizi, yenileneceğimizi ve yaşamın değerini anlayacağımızı söylüyor. Yaşadığımız dönemin ne kadar yoğun ve yorucu olduğunu göz önünde bulundurursak, yeşilin her tonuna ihtiyacımız var diyebilirim. Hele de moda gibi milyonları etkileyen, ilham veren ve olumlu mesajlar yayması beklenen bir sektördeki bu ‘yeşillenme’ sayesinde daha keyif dolu bir yıl geçireceğimizden eminim.

Haberin Devamı

Şimdilik Emilio Pucci, Michael Kors, Gucci, Balenciaga gibi markaların bize sunduğu bu rengi ve tonlarını 2017 boyunca her yerde görmeye hazır olun.

Alışverişin ‘Garage Sale’ hali

Birbiri ardına karşımıza çıkan alışveriş şenliklerini bir kenara bırakın; çünkü, sizi bütün bunlardan farklı bir etkinliğe götürüyorum. Blog yazarı Billur Saatçi’nin düzenlediği ve iki gün boyunca yüzlerce misafir ağırlayan ‘garage sale’ etkinliği, pek çok büyük markanın ve kurumun düzenlediği alışveriş şenliklerini gölgede bırakacak kadar dikkat çekti.

Altı yıldır yaşadığı evden başka bir eve taşınırken kıyafet, ayakkabı, aksesuar, kozmetik ürünü ve ev eşyası gibi yüzlerce parçayı satışa sunan Billur Saatçi, etkinliğin ilk gününde Bir Silgi Bir Kalem adlı yardım kuruluşuna, ikinci gününde ise Toplum Gönüllüleri Vakfı’na destek olmayı tercih etmişti. İhtiyaç sahibi ilköğretim öğrencileri ve 83 üniversite öğrencisi için 25 bin liraya yakın bağış toplamayı başaran bu ‘garage sale’ yeni yıl dönemindeki en özel alışveriş etkinliklerinden birisi oldu ve sosyal medyada beğeni topladı. Ben de hem Billur’u hem de bu etkinliğe destek olan yüzlerce bağışçıyı tebrik etmek istedim.

Haberin Devamı

Kapalıçarşı’dan dünyaya

Yabancı moda dergileri veya online moda yayınlarını takip etmeyi çok sevdiğimi tahmin ediyorsunuzdur. Ancak daha çok sevdiğim bir şey varsa o da bu yabancı kaynaklarda çevremizden isimlerin başarılı işlerine rastlamak.

Genç fotoğraf ve video sanatçısı Fora Norman’ın Kapalıçarşı’da gerçekleştirdiği moda çekimini ‘Grand Bazaar’ başlığıyla önemli moda yayınlarından birisinde görünce çok heyecanlandım. Binlerce yıllık bir geleneğin sonucu olan Kapalıçarşı dokularını çarpıcı bir şekilde yansıtmayı başaran genç yeteneği yakın zamanda daha çok sık duyacaksınız; benden söylemesi.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR