Instagram’da alışveriş dönemi

Son birkaç yıldır sosyal medyanın göz bebeği haline gelen Instagram, en son özelliği olan ‘alışveriş yapılabilir paylaşımlar’ ile giderek büyüyen bir alana adım atmaya hazırlanıyor. Hepimizin bildiği gibi uygulama, üzerinde bağlantı paylaşılmasına izin vermiyordu. Bu nedenle moda markaları, yerli ve yabancı bazı ek uygulamalar aracılığıyla kullanıcıların alışveriş yapılabilmesi için farklı yollar geliştiriyordu.

Ancak giderek genişleyen mobil alışveriş dünyası karlı bir fırsat olarak görülmüş olacak ki uygulama, işleri kendi eline almaya karar vermiş. Yakın zamanda hayatımıza girecek olan yeni özellik sayesinde artık herhangi bir Instagram fotoğrafında gördüğümüz ve beğendiğimiz ürünlerle ilgili marka ve fiyat bilgisini doğrudan fotoğraf üzerinde bulabilecekmişiz.

Anlayacağınız artık fotoğrafların altına “Çanta nereden?” veya “Ayakkabılar çok güzelmiş; ne kadar?” gibi yorumlar yazmak yok. Onun yerine bir tıkla detayları öğrenmek, bir tıkla sepete atmak var.

Kulaktan kulağa

Kendall Jenner ve Naomi Campbell isimlerini yan yana görmeye alışığım; ancak, denkleme bir de will.i.am girince kafamın karıştığını söyleyebilirim. Benim gibi bu üç ismin nasıl bir araya geldiğini merak ettiyseniz teknoloji, müzik ve stili buluşturan yeni bir ürünü keşfetmek üzeresiniz.

Haberin Devamı

Önce will.i.am ile başlayalım. Black Eyed Peas grubuyla tanıdığımız müzisyen, bir süredir teknoloji ürünleri alanında yatırım yapıyor. Son olarak piyasaya sunduğu Buttons adlı kablosuz kulaklıklar sayesinde gündeme gelen will.i.am işte tam da bu noktada Kendall Jenner ve Naomi Campbell ile buluşuyor. İki top model, hem bu kulaklık markasının ortağı hem de reklam kampanyasının yüzleri olarak karışımıza çıkıyor.

Apple için özel olarak üretilen dört versiyon da dahil toplam sekiz farklı versiyonu olan bu şık kulaklıkların önümüzdeki günlerde Kendall Jenner’ın Instagram ve sokak stili fotoğraflarında sıkça görüneceğinden eminim. Ancak 799 TL’lik fiyatıyla insanı birkaç kez düşündüren Buttons kulaklıkların gerçek hayata ne kadar hızlı karışabileceğinden emin değilim.

Haberin Devamı

Sneaker aşkına

Sneaker tipi ayakkabılar, moda severlerin hayatında ayrı bir yere sahiptir. Her türlü bütçeye hitap edebilen, bu nedenle her tipte moda severin kendisine göre bir model bulabildiği sneaker dünyasındaysa rekabet bakidir.

Online satış sitesi eBay’in ‘En Popüler Sneakerlar’ listesini açıklamasıyla birlikte ortalık bir hayli hareketlendi. Sitenin 2016 yılı içerisinde bugüne kadar gerçekleştirilen satış ve aramalardan yola çıkarak hazırladığı listede ‘en değerli’ sneaker modeli adidas Yeezy 750 Chocolate olmuş. Yeezy koleksiyonundan 5 ayrı modelin listenin üst sıralarında yer alması, zaman zaman eleştirilen Kanye West’in aslında çok da kötü bir iş çıkartmadığını gösteriyor.

eBay’in ‘en çok satılan’ listesindeyse üst sıralarda Nike Roshe One, Nike Air More Uptempo ve adidas NMD Triple White yer alıyor. İki listenin ortak özelliğiyse, Nike ve adidas dışındaki markalara ait sneaker modellerinin listelere girememesi.

DİĞER YENİ YAZILAR