Moda Ödülleri’ne geri sayım

Moda tasarımcısı, üst düzey yönetici veya model; sektörün neresinde olursa olsun herkesin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden birisi, yaptığı işlerin takdir edilmesidir. 1989 yılından beri ‘British Fashion Awards’ adıyla sunulan moda ödülleri, bir bakıma bu ihtiyacı karşılar nitelikteydi. Takvimler 2016’yı gösterdiğindeyse İngiliz Moda Konseyi tarafından sunulan ödüllerin adı ‘The Fashion Awards’ olarak değişti. Bu, artık daha küresel bir ödül yaklaşımının benimseneceğinin işaretiydi.

5 Aralık gecesi ışıltılı bir tören eşliğinde sunulacak ödüllere aday isimler geçtiğimiz günlerde açıklandı. Ancak aday listesi moda otoritelerini pek de memnun etmişe benzemiyor. Ne kadar başarılı olursa olsun, geçtiğimiz yıllarda üst üste aday gösterilen ve ödül kazanan bir İngiliz tasarımcıyı bu seneki aday listesinde dört farklı kategoride birden görmek, ödül töreninin küreselleşemediğini gösteriyor. Hele bir de 41 ülkeden 1,500’ün üzerinde aday adayı söz konusuyken.

Benim açımdan bir sıkıntı olduğunu söyleyemem. Öncesinde kırmızı halı kritiği, sonrasında eğlenceli partiler olan her çeşit ödül törenini izlemeye bayılıyorum. Yeni adıyla ‘Moda Ödülleri’ gecesinin de hem aradığımız yarışma heyecanını hem de kırmızı halı şıklığını fazlasıyla sunacağından eminim. Bakalım yeni isim ve yeni yaklaşım bu ödül törenine daha başka neler kazandıracak?

Haberin Devamı

Snapchat ile devrialem

Genç kitleyi elinde tutmak isteyen markaların aklına gelen ilk uygulama olan Snapchat, lüks moda markaların da vazgeçilmezleri arasındaki yerini koruyor. Bundan birkaç yıl önce Burberry ilk taşı atarak bir defile kulisinden Snapchat paylaşımları yapmaya başlamıştı. Sonrasında Gucci, kendi hesabını Hari Nef’e -bir süreliğine de olsa- devrederek uygulamayı yeniden moda dünyasının gündemine taşımıştı. Son olaraksa FENDI, dünya çapında bir Snapchat turu düzenleyerek uygulamanın kalıcılığının altını çiziyor.

Londra, Roma, Seul gibi şehirlerde gerçekleştirilen çalışmada sosyal medyada etkili kullanıcıların FENDI için ürettiği Snapchat içerikleri bir araya getirilmiş. Bu şehirlerse öyle rastgele seçilmiş değil. Örneğin Paris’te gerçekleştirilen reklam çekimi kampanyası veya Moskova’daki yeni FENDI butiğinin açılışı gibi markayla doğrudan bağlantılı etkinlikler bu projeye dahil edilmiş.

Haberin Devamı

Farklı tipteki marka içeriklerini etkili kullanıcılar aracılığıyla sunmak, bütün olan biteni de bir web sitesi üzerinde toplamak aykırı veya daha önce düşünülmemiş bir iş değil. Ancak işin sunum şekli ve yarattığı dünya, projeyi yakından takip etme isteği uyandırıyor diyebilirim.

Uygulama çağı

Hazır moda dünyası ve uygulamalardan bahsetmişken, benim yakın dönemde liste başı olarak seçtiğim mobil uygulamalarsa şöyle:

MiuMiusic: Bu uygulama yeni melodiler, hiçbir yerde göremeyeceğiniz sanat eseri niteliğindeki görseller ve en son MiuMiu ürünlerini bir araya getirip yaratıcı videolar yaratmanızı sağlıyor.

Emotikenzo: Kenzo X H&M koleksiyonu satışa çıkmadan hemen önce yayınlanan uygulama sayesinde klavyenize bu koleksiyondaki desenlerden ilham alan emojiler eklemeniz mümkün.

Haberin Devamı

Gucci D-I-Y: Markanın mobil uygulaması içerisinde konumlandırılan ‘D-I-Y’ bölümünde, sezonun en popüler çantalarından Dionysus modeli ve model üzerine işlenebilen parçalar eşliğinde bir hafıza oyunu oynayabilirsiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR