Gazete Vatan Logo

Koramiral’e iki kez ağırlaştırılmış müebbet

TBMM'yi ortadan kaldırmakla suçlanıyor...

Gölcük’te ele geçen belgelere ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Sağdıç’ın da aralarında bulunduğu 5 kişinin iki kez ağırlaştırılmış hapsi istendi

“Askeri Casusluk ve Şantaj ” soruşturması kapsamında 10 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, Balyoz davasının tutuklu sanıklarından Albay Ali Türkşen, Albay Hüseyin Hançer ve Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Kemalettin Yakar da sanık olarak yer aldı. 100 sayfalık iddianamede tüm sanıkların TCK ’nın 311. maddesinde yer alan “Cebir ve ™iddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye te∫ebbüs etmek ”, TCK’nın 312. maddesinde anlatılan “Cebir ve ∫iddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye te∫ebbüs etmek ” suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi. İddianamede ayrıca sanıkların “Silahlı terör örgütüne üye olmak ” suçundan da 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Poyrazköy’le birleşsin

Özel Yetkili Savcı Hüseyin Aksoy tarafından hazırlanan iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fikret Seçen tarafından onaylandı. Başsavcılık iddianameyi UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) üzerinden Poyrazköy davasının görüldüğü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi ’ne gönderdi. Mahkemenin iddianameyi incelemek için 15 gün süresi buluyor. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde görülen Poyrazköy davası ile birleştirme talepli olarak hazırlanan iddianamede 9’u asker 10 sanık yer alıyor. Şüphelilerin 4’ü soruşturma kapsamında tutuklu bulunurken, 2 şüpheli de Balyoz davası kapsamında cezaevinde bulunuyor.

Poyrazköy ve Balyoz’un da sanığı

İddianamede hakkında 2 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, aynı zamanda Poyrazköy davası ile birleştirilen KafesEylem Planı davasının tutuksuz, Balyoz davasının ise tutuklu sanığı arasında bulunuyor. Gayrimüslimlere yönelik ses getirici eylemler yapılmasını ve suikast düzenlenmesini öngören Kafes Planı’nın “Danışma Kurulu” başlığı altında Sağdıç’ın adı Başkan Yardımcısı olarak geçiyor. Sağdıç’ın adı Balyoz’un en önemli iddialarından biri olan Suga’da “Ankara Birlik Komutanı Yardımcısı olarak geçiyordu.

Haberin Devamı