Gazete Vatan Logo

Köprüden dereye düşen anne kayboldu

ORDU’da Turnasuyu Irmağı üzerindeki köprüden el ele tutuşarak geçmeye çalışan 50 yaşındaki Asiye Özbucak, oğlu 27 yaşındaki Azam Özbucak’la ırmağa düştü. Anne akıntıya kapılıp kaybolurken, oğlu yüzerek kurtuldu.

Köprüden dereye düşen anne kayboldu

Arama çalışmaları sırasında dalgıç polislerden biri de akıntıda sürüklenirken son anda kurtarıldı. Olay dün akşam saatlerinde Ordu’nun Altınordu İlçesi’ne bağlı Gerce Mahallesi’nden geçen Turnasuyu Irmağı üzerinde meydana geldi. Evli ve 6 çocuk annesi Asiye Özbucak, oğlu evli ve 2 çocuk babası Azam Özbucak ve 4 kişiyle bahçede çalıştıktan sonra eve dönmek için yola çıktı. Turnasuyu Irmağı üzerinde yöredeki vatandaşlar tarafından karşıdan karşıya geçmek için kullanılan derme çatma köprüden el ele geçmeye çalışan Asiye Özbucak ve oğlu Azam Özbucak dengelerini kaybederek ırmağa düştü.

Akıntıya kapılan anne- oğuldan Azam Özbucak bir süre sürüklendikten sonra, kenardaki çalılıklara tutunup yüzerek kurtuldu, Asiye Özbucak ise akıntıda kayboldu. Asiye Özbucak’ı ırmakta bulabilmek için vatandaşlar seferber oldu. Kayalıklara çarpması sonucu bacağından yaralanan ve ölümden dönen Azam Özbucak da arama çalışmalarına katılarak ekiplerle annesini aradı. Bu sırada eşini arama çalışmalarını izleyen Hüseyin Özbucak, sinir krizleri geçirdi.

Haberin Devamı

DALGIÇ POLİS GÜÇLÜKLE KURTARILDI

Olay yerine ulaşan, jandarma, dalgıç polisler, UMKE, AFAD, 112 sağlık ekipleri, Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, şiddetli akıntının olduğu ırmakta gece yarısına kadar Asiye Özbucak'ı aradı. Dalgıç polislerden biri beline bağlı olan ip kopup sürüklenmeye başlayınca can pazarı yaşandı. Hızla sürüklenirken ırmak içinde kaya parçasına tutunmayı başaran polis, ekiplerin kendisine attığı iplere tutunarak ırmaktan çıkabildi.

"ELİMDEN KURTULUP AKINTIYA KAPILDI"

Azam Özbucak, annesi Asiye Özbucak'ın ırmakta kaybolduğunu anlatırken, "Her şey bir anda oldu" dedi. Annesiyle ağaç köprüden karşıya geçmeye çalıştıkları sırada elinden kurtulup aşağı düştüğünü belirten Adem Özbucak, "Fındık Bahçesinde çalıştık, eve dönmek için karşıya geçecektik. Bazılarımız karşıya geçti, annemin elini tuttum dengesini kaybetti ikimiz birden suya düştük. Elimle akıntıdan almaya çalıştım çemberi elime geldi kurtaramadım. Ben de son anda çalılıklara tutunarak yüzüp çıktımö dedi.

Haberin Devamı

Bu arada Asiye Özbucak’ın Diyarbakır Sur'da görev yapan Özel Harekat polisi 2 kardeşi de olayı öğrenince izin alarak Ordu’ya geldi. Dün gece yarısı ara verilen Asiye Özbucak'ı arama çalışmaları bugün sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başlatıldı.