Gazete Vatan Logo

Köprü yine sallandı!

İstanbul Maratonu’nda yine korkulu anlar yaşandı

Köprü yine sallandı!

100 bine yakın kişinin katıldığı İstanbul Maratonu’nda yine korkulu anlar yaşandı. Alınan tüm önlemlere ve yapılan uyarılara rağmen Boğaziçi Köprüsü 2010’daki gibi sallanınca bazı vatandaşlar paniğe kapıldı.

Bu yıl 35. düzenlenen ‘İstanbul Avrasya Maratonu’ dün yapıldı. Profesyonel etapların dışında halk koşusunun da yapıldığı maraton için vatandaşlar sabah startın verileceği alanda toplandı. Yürüyüş heyecanı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’dan oluşan heyetin verdiği startla başladı.

Silah ateş almayınca...

Halk yürüyüşünün öncesinde Türkiye ve yurt dışından katılan sporculardan oluşan ve yaklaşık 20 bin sporcunun katıldığı İstanbul Maratonu’nun startı verildi.

Ardından Halk Yürüyüşü için hazırlıklar tamamlandı. Ancak, start öncesi küçük bir sorun yaşandı. Topbaş, start tabancasını havaya kaldırıp tetiğe bastı ancak tabanca ateşlemedi. Bu arada bir vatandaşın ağzıyla tabanca patlamış gibi ses çıkarması gülüşmelere neden oldu. Topbaş ikinci kez basınca tabanca ateş aldı ve koşunun stardı verildi. Startın ardından yürümeye başlayan vatandaşlar havanın güzel olmasıyla eğlenceli vakitler geçirdi. Köprü üstünde boğaz manzarasında fotoğraf çektirenler, piknik yapanlar objektiflere takıldı.

Güvenlik için köprü girişinde megafonla yapılan anonslarda, köprü üzerinde bekleme yapılmaması ve yürüyerek geçilmesi konusunda uyarılarda bulunuldu. Ayrıca köprünün geliş ve gidiş güzergahında sağdaki şeritler bariyerlerle kapatıldı. Ancak bu önlemlere rağmen saat 11.00’i gösterdiğinde köprünün üzerinde bulunan katılımcılar sallanma hissetmeye başladı. Sallanmanin istikameti, kuzey - güney, diğer bir deyişle kıyıya paralel oldu. Bu sırada katılımcılar, alınan tedbir gereği geçişi yürüyerek yapıyordu.

2010 yılındaki gibi

Kalabalığın yoğun olduğu sırada köprünün zaman zaman sallanması katılımcılara korkulu anlar yaşattı. Köprüde ortaya çıkabilecek rezonans riskine karşı alınan önlemlere rağmen oluşan titreşim elektrik direklerini salladı. 2010 yılında katılımcıların köprü üzerinde koşması ve çeşitli aktivitelerde bulunması nedeniyle rezonans meydana gelmiş ve sallantı nedeniyle zor anlar yaşanmıştı.



Birinciye 50 bin $

Maratonda birincilere 50 bin ikincilere 25 bin, üçüncülere de 15 bin dolar verildi. Tekerlekli sandalye yarışında ise birinci olan sporcular 5 bin, ikinciler 3 bin üçüncüler, 2 bin dolar aldı.

Elvan ikinci oldu

Bayanlarda Kenyalı atlet Rebecca Kangoga birinci oldu. Milli atletimiz Elvan Abeylegesse’nin ikinci olarak tamaladığı maratonun üçüncülüğü ise Sultan Haydar kazandı.

Kenya asıllı Fransız atlet Kiprotich ipi göğüsledi

Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinde verilen startla başlayan ve Sultanahmet Meydanı’nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonda Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich birinci oldu. Etiyopyalı Siraj Gena Amda ikinci, Yine Etiyopyalı Deriba Merga Ejigu ise üçüncü oldu.

Haberin Devamı