Gazete Vatan Logo

Köprü geçiş ücretleri ucuzluyor

Ulaştırma Bakanlığı, köprü geçiş ücretlerini indiriyor. Otomobil, motosiklet, kamyonet ve minibüslerin köprü geçiş ücreti 3,75 YTL'den 3,25 YTL'ye çekilecek.

Köprü geçiş ücretlerinin kaldırılması beklenirken, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kontrolündeki İstanbul Boğaz Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki geçiş ücretlerinde indirim yaptı. Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, 3,75 YTL olan iki akslı ve aks aralığı 3,20 metreden küçük olan otomobil, motosiklet, kamyonet, pikap, jeep, ambulans, cenaze aracı, küçük ve büyük otobüs ile kamyon geçiş ücretlerinde yüzde 13,33 oranında indirim yapıldı. Söz konusu araçlar yeni tarife uyarınca 3,25 YTL'ye köprüleri kullanacak.

3 akslı otobüs, kamyon ve treyler ücretleri de yüzde 11,11 indirimle 9 YTL'den 8 YTL'ye düşürüldü. 4-5 akslı her türlü aracın geçiş ücreti de yüzde 9 oranında indirimle 22 YTL'den 20 YTL'ye indi. Yeni tarifeye göre 6 ve daha fazla akslı her türlü aracın geçiş ücreti yüzde 10,7 oranında indirimle 28 YTL'den 25 YTL'ye düştü.

Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, yeni tarifelerin kısa süre içinde uygulamaya gireceğini bildirdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, indirime ilişkin kararı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte Romanya'ya gitmeden önce imzaladığı öğrenildi.

zaman

Haberin Devamı