Gazete Vatan Logo

Köpeğin hırsıza saldırışı güvenlik kamerasında

Denizli'de bir işyerinin sahibine ait 30 santimetre boyundaki Terier cinsi köpeğin, hırsıza karşı verdiği mücadele güvenlik kamerasına yansıdı

Hastane Caddesi'ndeki Güler Tuhafiye'ye dün saat 17.00 sıralarında gelen 3 kişiden biri, terlik almak istediğini söyleyerek, işyeri sahibi Hülya Güler'i mağaza önündeki tezgahın başına çağırdı. İçerideki hırsızlardan biri de para kasasına yöneldi. Güler'in 3 yaşındaki köpeği Toby, hırsıza saldırdı.

Hırsızın pantolonunu paçasını dişleriyle tutup bırakmayan Toby, havlayıp hırlayarak sahibini uyarmaya çalıştı. Bu sırada, hırsız kasadan bir miktar para aldı. Hülya Güler, mağazanın içine girdiğinde, kimliği belirlenemeyen hırsız, "Bu köpeği burada tutmayın, müşterileri korkutursunuz, müşteri gelmez" dedi. Pijama almak istediğini söyleyen hırsız, suç ortaklarıyla birlikte kısa süre sonra mağazadan ayrıldı.

Mağazaya gelen 3 kişiden şüphelenen ve köpeği Toby'nin davranışıyla kuşkusu daha da artan Hülya Güler, güvenlik kamerasını kontrol etti. Görüntüleri inceleyen Güler, 30 santimetre boyundaki köpeğinin hırsıza karşı verdiği mücadeleyi görünce polise başvurdu. Polis, hırsızların eşkalini alıp, yakalamak için çalışma başlattı.

Hülya Güler, "Bir yıl içinde 4 kez soyulunca mağazaya güvenlik kamerası taktırdık. Toby olmasa daha fazla hırsızlık olayı olabilir. Hırsızlar gündüz saatlerinde müşteri gibi davranıp mağazaya gelerek beni oyalayıp hırsızlık yapabiliyor. Köpeğim Toby ile gurur duyuyorum. O gerçek bir kahraman" diye konuştu.

Haberin Devamı