Gazete Vatan Logo

Konya merkezli 26 ilde operasyon: 94 gözaltı kararı

Konya, Ankara ve İstanbul merkezli üç ayrı soruşturma kapsamında 94 kişi için gözaltı kararı verildi.

Konya merkezli 26 ilde operasyon: 94 gözaltı kararı

Askeri personele ’mahrem imamlık’ yaptıkları öne sürülen 56 kişi için gözaltı kararı çıkartıldı. Ardından Konya merkezli 26 ilde operasyon başlatıldı. Operasyonda adreslerinde bulunan isimler gözaltına alındı.

İstanbul merkezli 9 ilde gerçekleştirilen bir diğer operasyonda da örgütün şifreli haberleşme programı Bylock kullanıcısı oldukları iddiasıyla 26 kişi için gözaltı kararı çıkartıldı.

Operasyonda haklarında gözaltı kararı çıkarılan 56 şüpheliden 17'si yakalandı. Adreslerinde bulunamayan 39 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.
JANDARMADA OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Jandarma Genel Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında, 7'si muvazzaf 12 zanlı hakkında gözaltı kararı alındı.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığındaki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmalarda daha önce gözaltına alınıp etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan şüphelilerin itirafları doğrultusunda 12 zanlı hakkında daha soruşturma başlatıldı.
Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2'si üsteğmen, 4'ü teğmen ve 6'sı astsubay 12 kişinin yakalanması için operasyon düzenledi.
Operasyonun sürdüğü, gözaltına alınanların ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirilecekleri bildirildi.
Şüphelilerden 7'sinin halen aktif görevde bulunduğu, diğerleri hakkında daha önce idari işlem uygulandığı öğrenildi.

Haberin Devamı