Gazete Vatan Logo

Konya'da Suriyeliler evinde linç edilmek istendi!

Konya'da Suriyeliler evinde linç edilmek istendi!

KONYA’da 16 yaşındaki İ.Ö., iddiaya göre yan bakma nedeniyle tartıştığı Suriye uyruklu 17 yaşındaki C.E.H. tarafından karnından bıçaklandı. Olayın ardından İ.Ö.’nün yakınları ve mahalleli, C.E.H.’nin saklandığı arkabasının evine taşla saldırıp, kapıyı kırıp içeri girerek evdeki aileyi ve C.E.H.’yi linç etmek istedi. Polisin olay yerine erken gelmesiyle aile, öfkeli kalabalığın elinden kurtarıldı.

Olay, dün saat 21.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Esenler Mahallesi Bağdat Sokak içerisinde meydana geldi. İddiaya göre, parkta oturan İ.Ö. ve Suriyeli C.E.H. arasında yan bakma meseli nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi sonucu C.E.H. yanında taşıdığı bıçağı İ.Ö.nün karnına saplayıp kaçtı. Kanlar içinde kalan İ.Ö. yakınları tarafından yakındaki özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. C.H.E. de aynı mahalledeki yakınlarının evine saklandı.

EVİ TAŞLAYIP LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

İ.Ö.’nün bıçaklanmasının ardından toplanan yakınları ve mahalleliden oluşan yaklaşık 100 kişi, C.E.H.’nin saklandığı evin önünde toplandı. Evin camlarını taşlayan kalabalık, penceredeki demirleri söktü. Bir grup öfkeli kalabalıkta kapıyı kırıp içeri girdi. C.H.E. ile evdeki aileyi linç etmek istedi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, aileyi linç olmaktan kurtardı. Öfkeli kalabalığı güçlüklü evden çıkardı. Ardından evin etrafında güvenlik çemberi oluşturdu. Şüpheli C.E.H. ile evde bulunan ve aralarında çocuklarında olduğu 11 Suriyeli güvenlik önlemleri altında polis aracına bindirip, polis merkezine götürdü. Uzun süre evin önünde bekleyişini sürdüren kalabalık daha sonra dağıldı.

Haberin Devamı