Gazete Vatan Logo

Konya'da oteller dolacak

TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Özdemir, Mevlana'nın 733'üncü Vuslat Yıldönümü etkinliklerinin 18 güne yayılması nedeniyle, Konya'daki otellerin gelen turist yoğunluğunu kaldıramayacağını söyledi

Konya'da 2 bini turizm belgeli 3 bin 500 yatak kapasitesi olduğuna dikkat çeken Özdemir, bazı acentaların Aksaray, Ürgüp, Ilgın, Kapadokya bölgesi için rezervasyon aldığını belirtti.

Mevlana'nın 733'üncü Vuslat Yıldönümü etkinliklerinin bu yıl gelen talep üzerine 18 güne yayıldığına dikkat çeken Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Özdemir, Konya'daki yatak kapasitesinin turist yoğunluğunu kaldıramadığını söyledi. Özdemir, 1- 17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklere bu yıl ilginin daha fazla olacağını belirterek, şunları söyledi:

"18 gün boyunca 23 sema gösterisi düzenlenecek. En büyük ilgi Şeb-i Arus programının düzenleneceği 17 Aralık akşamı yaşanacak. Ancak, törenlerin son 3 günü çok yoğun olacak. Yatak konusunda ciddi sıkıntı var. Konya'da 3 bin 500 yatak kapasitesi var. Bunun bin 500'ü belediye, 2 bini turizm belgeli. İran'dan da 3- 4 bin turist gelmesini bekliyoruz. Törenlerin son iki gününde 6 bin kişinin gösterileri izleyeceğini düşünüyoruz. Ancak, Konya'da yeterli yatak kapasitesi olmadığı için, konaklamak için gelen turistlerin bir kısmı Aksaray, Ilgın ve Kapadokya'daki tesislerde konaklayacak. O bölgeler için rezervasyon alan acentalar var. Konya'da da 17 aralık rezervasyonları şimdiden doldu."

Haberin Devamı