Gazete Vatan Logo

Konya'da FETÖ/PDY operasyonunda 15 akademisyen tutuklandı

KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında akademisyenlere yönelik ikinci dalga operasyonunda 15 kişi tutuklandı.

Konya'da FETÖ/PDY operasyonunda 15 akademisyen tutuklandı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversitelerinde görev yapan 3'ü kadın 34 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bunun üzerine Terörle Mücadele Şubesi ekipleri geçen cuma günü Konya merkezli Ankara, İstanbul ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 33 akademisyen gözaltına alındı.

Hakkında yakalama kararı çıkartılan 1 akademisyenin daha önceki operasyonlarda tutuklandığı belirtildi. Gözaltına alınan 33 akademisyenden 15'i tutuklandı, 16'sı adli kontrol kararıyla, 2'si savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Akademisyenlere yönelik daha önce de Ağustos ayında operasyon düzenlenmiş, Selçuk Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in de aralarında bulunduğu 40 kişi tutuklanmıştı.

Konya Valiliği de FETÖ/PDY soruşturmasıyla ilgili 6 Ekim tarihi itibariyle 3.346 kişinin açığa alındığını, 1.033 kişinin tutuklandığını 1.691 kişinin de devlet memurluğundan ihraç edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı