Gazete Vatan Logo

Konvoya pusu: 3 şehit

Şemdinli’de PKK’lı teröristlerin askerlerin geçiş yoluna döşediği mayın patladı, 3 asker şehit oldu 3 asker yaralandı. Bölgede operasyonlar başlatıldı

Aralık ayında terhis olacağı öğrenilenin er Murat Başçı 7 ay önce baba olmanın sevincini yaşamıştı.

Şemdinli’deki mayınlı saldırı sabah saatlerinde Öveç Köyü yakınında meydana geldi. PKK’lı teröristler, yola döşedikleri mayını askeri araç geçerken infilak ettirdi. Patlamada 3 asker şehit düştü, 3 asker de yaralandı. Yaralanan askerler Hakkari Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, mayınlı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Arapça ağıtlar

Haberin ulaştığı şehit aileleri büyük acı yaşadı. 21 yaşındaki Mehmet Topraksürer’in Şanlıurfa’daki ailesi yasa boğdu. 6 aylık asker olduğu belirtilen Şanlıurfalı erin şehit olduğu haberi, öğle saatlerinde askeri yetkililer tarafından ailesine ulaştırıldı. Çocuklarının şehit olduğunu öğrenenler fenalaşırken, olayı duyan çok sayıda akrabası da Topraksürer ailesinin Sancaktar Mahallesi’ndeki evine akın etti. Topraksürer ailesinin yaşadığı evin önünde Arapça ağıtlar yakarak gözyaşı dökenler arasında fenalaşan annesi Anzılha Topraksürer ve bazı akrabalarına sokakta hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. Şehit erin babası Hüseyin Topraksürer, “Allah verdi, Allah aldı. 1 çocuğum gitti, 3 çocuğum kaldı. Gerekirse onları da bu vatan için feda ederim” dedi. Şehit erin babasına teselli veren yakınları da, “Bayram arifesinde böyle hainlik yapılır mı?” diyerek tepki gösterdi. Bekar olan şehit erin naaşının yarın kente getirileceği ve öğle namazının ardından düzenlenecek tören ile defnedileceği belirtildi.

Midyat’ta 1 korucu şehit

Mardin Midyat’ta Şenköy Jandarma Karakolu yakınlarında, önceki akşam saatlerinde geçici köy korucularının nöbet değişimi sırasında saldırı düzenlendi. Korucu Abdülkadir Duruş’un şehit olduğu saldırıda 3’ü yaralı kurtuldu. Yaralı korucu Rasim Levent jandarma karakolu önünde minibüsten indikleri sırada silahlı saldırının düzenlendiğini belirterek, “Araçtan iner inmez daha ne olduğunu anlamdan saldırıya uğradık. İki farklı yönden ateş açıldı. Ben saldırganların kaç kişi olduklarını görmedim ama arkadaşlarım 3-4 kişi olduklarını görmüşler” dedi.

Dağlıca’da 2 PKK’lı öldü


Hakkari’nin Yüksekova İlçesine bağlı Dağlıca bölgesi Karataş mevkiinde karayolunda bir menfezin altına mayın döşemeye çalışan 2 PKK’lıyı gören jandarma ekipleri müdahale etti.

PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında karşılıklı çıkan çatışmada, 2 terörist ölü ele geçirildi. Menfeze döşenmek istenen mayın ise imha edildi.

Haberin Devamı