Gazete Vatan Logo

Konuttan kazandığını AVM’ye yatıracak

Mutlu İnşaat, İstanbul’da perakende cirolarının en yüksek olduğu caddelerden Ümraniye Alemdağ’a alışveriş merkeziyle giriyor. Projede Hilton oteli de olacak.

Konut, eğitim-sağlık binaları, ofis, alışveriş merkezi ve yurtdışı taahhüt işlerinde 1974’ten beri faaliyet gösteren Mutlu İnşaat, son dönemde projelerine hız verdi. Bugüne kadar ortaklarıyla birlikte Kadir Has ve Metroport Alışveriş Merkezi, Ataköy Konakları, Günyüzü Konakları gibi projeleri inşa eden Mutlu İnşaat, şu anda Beylikdüzü’ndeki West Side İstanbul, Basın Ekspres yolundaki Capital Tower, Bayrampaşa’daki kentsel dönüşüm projesi Pashador’u yürütüyor. Mutlu İnşaat’ın önümüzdeki Şubat ayında açmayı planladığı bir de alışveriş merkezi projesi var. Mutlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Hamzaoğlu, konuttan kazandıklarını alışveriş merkezine yatırdıklarını söylüyor.

Alemdağ’da AVM

Cadde mağazacılığında İstiklal Caddesi’nin arkasından ikinci sırada olan Ümraniye’deki Alemdağ Caddesi ikinci sıraya yerleşerek Bağdat Caddesi’ni geride bırakmıştı. Caddelerde dükkanların metrekare fiyatının AVM’lerle yarıştığı Alemdağ Caddesi’nde açacakları alışveriş merkezi hakkında bilgi veren Mutlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Hamzaoğlu, şunları söyledi:

Dönüşüme devam

“Miltaş, Uzman, Mes Turkuaz ile 20 bin metrekare arazi üzerinde AVM ve otelin bir arada olduğu bir proje yapıyoruz. Alışveriş merkezinde 132 mağaza, otelde de 148 oda olacak. Otelimizi Hilton Garden Inn işletecek. Otelin açılışı Nisan ayında olacak. Alışveriş merkezini neredeyse yüzde 100 dolulukla açacağız, çünkü bulunduğumuz cadde çok tercih ediliyor. 1.000’e yakın talep aldık mağazalarda. Bazı firmalar bu alışveriş merkezinde ciroların yüksek olacağını bildiği için, franchise vermek yerine kendileri mağaza açmayı istiyor. Alemdağ Caddesi üzerinde 100 metrekare bir dükkan için 40 bin lira kira alınıyor. Alışveriş merkezinde de kira ortalama 60 dolar olacak. Aylık 1 milyon ziyaretçi bekliyoruz.”

Devam eden projeleri hakkında da bilgi veren Furkan Hamzaoğlu, “Basın Ekspres yolu üzerinde 57 bin metrekare kapalı alanı olan, 3 bloktan oluşan otel ve ofis projesi yapıyoruz. 96 ofisten 22 adet kaldı. Tam kat ofislerimiz de bulunuyor” dedi. Bayrampaşa’daki kentsel dönüşüm projeleri Pashador’da da 192 daireden 52’sini sattıklarını ifade eden Hamzaoğlu, “Bu projemizde kaba inşaat bitince, daire de kalmaz. Öte yandan bu projemizin çevresindeki fabrika binalarının dönüşümünü de yapmak istiyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı