Gazete Vatan Logo

Konutta düşük taksitli ertelemeli seferberlik

Konut sektörü, bayram sonrasında düşük taksitli ya da taksitlerin Ocak 2019’a erteleneceği bir kampanyaya hazırlanıyor. Bu kampanya bu kez kiracıları sevindirecek. Kira gibi ödemesi olanlar erteleme ya da az miktardaki taksitlerle ev sahibi olabilecek

Konutta düşük taksitli  ertelemeli seferberlik

Konut sektöründe üçüncü seferberlik başlıyor. Şirketler sektörü hareketlendirmek için Kurban Bayramı sonrası kampanya başlatmaya hazırlanıyor. Gayrimenkul sektöründe Kurban Bayramı sonrasında ‘fırsat yağmuru’ yağacak.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Ağustos 2016’da hem ekonomiye cansuyu olmak hem de konut satışlarını canlandırmak için seferberlik başlatan gayrimenkul sektörü, ardından 240 ay vadeli kampanyaya start verip Türkiye’de ilk kez 20 yıl vadeli satışın önünü açmıştı.

Kiracılar sevinecek

Bu yıl da Kurban Bayramı sonrasında çok düşük taksitli ya da taksitlerin Ocak 2019’da başlayarak erteleneceği bir kampanya hazırlığı var. Sektör bu kez kendisi adım atarak hazırladığı bu kampanya ile özellikle kiracıları hedefliyor. Böylece kira ya da başka bir ödemesi bulunanlar, piyasa şartlarının çok altında neredeyse üçte bir oranda taksitler ödeyerek ödeme sıkıntısı çekmeden konut sahibi olabilecek.

Bu kampanyanın diğerlerinden farkı, Emlak Konut GYO çatısı altında gerçekleştirilmeyecek olması. Firmaların sektöre hareket getirmek için kendi bünyelerinde düzenleyeceği kampanyalarda faiz karşılama gibi önceki kampanyalara benzer uygulamalar da olacak.

Haberin Devamı

Fırsat yağmuruna hazırlanıyoruz
KONUTDER Başkanı Altan Elmas, kampanyayı Emlak Konut GYO’nun yüklenicilerinin kendi aralarında planladığını belirterek, “Geliştiriciler, düşük taksit ödemeli ya da taksitlerin ertelendiği bir model üzerinde çalışıyor. Böylece kiracıların da ev sahibi olabilme şansı olacak. Konut firmaları bayram sonrasında fırsat yağmuruna hazırlanıyor” dedi.
Hareket başlıyor
GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin de geçtiğimiz hafta GYODER üyelerine ‘Nasıl bir kampanya yapalım’ diye sorduklarını ifade ederek, “Sektörü hareketlendirelim, yeni bir kampanya yapalım düşüncemiz oldu. Bayram sonrasında hareket başlar” diye konuştu.
Yüklenicilere destek olacağız
EMLAK Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, toplu bir kampanya yapmadıklarını, yüklenicilerinin bir kısmının talepte bulunduğunu söyledi. Kurum, “Kampanya bizim kampanyamız değil ancak yüklenicilere destek olacağız” dedi.
Şartlar ne olacak?
Yeni kampanya ile Kurban Bayramı ve okulların açılması sonrasında açılacak konut sezonuna hareketli başlanmış olacak. Kampanya düzenlemek isteyen firmaların yetkileri çalışmalarını sürdürüyor. Edinilen bilgilere göre, kampanya kapsamında yüzde 20 peşinat alınacak. Kalanı için banka kredisi kullanılacak. Bazı firmalar peşinatı da taksitlere bölen modeller uygulayabilecek. Peşin alımlarda yüzde 15 indirim uygulanacak.
Konut kredisi faizi şu anda piyasada uygulanan yüzde 1.10 seviyesinde olacak. Eylül ayında
başlayacak kampanyanın yaklaşık 2 ay devam etmesi hedefleniyor. Finansbank, Akbank, Yapı Kredi ve Vakıf Katılım kampanyaya destek veriyor. Yeni bankaların da sürece katılması bekleniyor.

Haberin Devamı