Gazete Vatan Logo

Konut fiyatları o ilçede tavan yaptı!

Markalı konut projelerinin yeni adresi Başakşehir'de satılık ev fiyatlarıyla birlikte daire kiraları her geçen gün yükseliyor.

Gayrimenkul ve emlak sektörünün son dönemdeki gözdesi Başakşehir, yeni yatırımlarla değerine değer katmaya devam ediyor. Emlaktasondakika'nın haberine göre; bağlantı yolları sayesinde 3. Köprü'ye ulaşımı çok kolay olacak olan Başakşehir'de adeta konut patlaması yaşanıyor.

DEVLETİN DE GÖZDESİ

TOKİ ve Emlak Konut GYO ile birlikte özel firmaların binlerce konut ürettiği Başakşehir, bugün İstanbul'un en planlı semtleri arasında yer almakta. Özellikle Kayabaşı ve Kayaşehir bölgeleri yatırım açısından büyük prim getirisi sağlarken, Bahçeşehir bölgesi de her geçen gün yeni bir yatırımla karşımıza çıkıyor.

MERKEZ OLACAK

Başakşehir Yeni Merkez olarak lanse edilen ve içerisinde 100 futbol sahası büyüklüğünde botanik parkın yer aldığı dev meydanıyla İstanbul'un en özel ilçeleri arasına girecek olan Başakşehir, aile tarzına hitap eden konut stoğuna sahip.

BAŞAKŞEHİR'DE DAİRE FİYATLARI FIRLADI

Geçtiğimiz 12 yıllık sürece bakıldığında Başakşehir'in nasıl geliştiğinin bir tablosu ortaya çıkıyor. 2003 yılında ortalama 100 metrekare büyüklüğe sahip 2+1 dairenin fiyatı 109 bin lira seviyesindeyken aynı evin 2015 yılı başı itibariyle 270 bin lira bandına yükseldi. Mevcut rakamların önümüzdeki dönemde daha da yükselmesi bekleniyor.

KİRALIK EVLER BAŞAKŞEHİR'DE UÇTU

Haberin Devamı

Bölgede markalı konut projelerinin sağladığı katma değer, kira rakamlarına da yansımış durumda. 2003 yılına bakıldığında 100 metrekarelik 2+1 ev için kira bedeli 440 lira seviyelerindeydi. Ancak, dev projelerle birlikte aynı konut türündeki kiralar 2015 başı itibariyle 1100 lira seviyelerine gelmiş durumda. Özellikle son 4 yıllık bölümdeki artık dikkat çekici. 2011 yılından 2014 sonuna dek 3 yıllık süreçte aynı tipteki konutlar için kiralar 320 lira birden yükseldi.

MERKEZİ NOKTALARA YAKIN BİNLERCE KONUT

Toplamda 4 bin 669 ilan için 2.2 milyar liralık değer belirlenirken bu ilanları kapsayan toplam metrekare büyüklüğü 666 bin 391 metrekare. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nu da içerisinde barındıran Başakşehir, Basın Ekspres Yolu üzerinden Atatürk Havalimanı'na yakınlığıyla cezp edici bir konumda.

OTOGAR-OLİMPİYATKÖY METROSU BAŞAKŞEHİR'E DEĞER KATTI

Haberin Devamı

Dev meydanın yanı sıra Bio İstanbul gibi dev sağlık kompleksinin Başakşehir'de yükseleceği düşünülürse bölge, önümüzdeki dönemde kentin yeni merkezi olmaya aday konumda. Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosuyla ulaşımın daha kolay hale geldiği bölgeye bağlık uydu kentlerde bulunuyor.

BAHÇEKENT BAŞAKŞEHİR'İN YENİ GÖZDESİ OLDU

Kayaşehir ve Kayabaşı'ndan sonra Bahçekent, Emlak Konut'un İstanbul'a son hediyesi oldu. 20 bin konutun inşa edileceği bölgede start verilmiş durumda. Bahçekent Flora, Avrupark Bahçekent ve Bahçekent Emlak Konutları, şimdiden bölgenin değerini yükseltmiş durumda.