Gazete Vatan Logo

Konum değil ilişki durumunu bildir

Bana WhatsApp'tan mesaj at sana cinsel hayatının ne kadar renkli olduğunu söyleyeyim. Şaka değil. Yeni araştırmanın sonuçları!

Konum değil ilişki durumunu bildir

Dervişin fikri ne ise zikri de odur dedikleri belki de. Anlamadım artık Merkür, Satürn, Venüs nereye gidiyor, nereden geliyorsa içler hep bir kıpır kıpır. 2016 heyecanından herhalde herkeste bir neşe. E haliyle her alana yansıyor. Mesajlaşmalara da… WhatsApp mesajlarımız emoji doldu taştı. Meğer bunun bir anlamı varmış. Yani kullandığımız her bir emojinin… Daha fazla merak ettirmeden anlatayım hemen.

Araştırmalara göre seks düşünenler emoji kullanıyor

Match.com isimli internet sitesinin yıllık “ABD’deki Bekarlar Araştırması”nın sonuçları anlatacaklarım. (Ve evet her yıl yapılan böyle bir araştırma varmış). İnternet üzerinden 5 bin 600 kişi ile konuşulmuş. Sonucu çok net… Bir kişi ne kadar çok seks düşünüyorsa mesajlarını o kadar çok emojiyle dolduruyormuş. Hayır, sadece mor patlıcan ya da muz emojisinden de bahsetmiyorum. Hepsi için geçerli!

Attığı her mesaja emoji koyanlara dikkat!

Biraz daha ayrıntıya girecek olursak… Günde birkaç kez seks düşünenlerin yüzde 36-40’ı attığı her mesaja mutlaka bir emoji ekliyor. Tersi de var. Cinsel dürtülerini bastıranlar emoji kullanmaktan kaçınıyormuş. 18-70 yaş arasında, gün içinde seks düşünüyorum ama öyle deli gibi değil diyenler ise arada emoji kullanıyor. Yani diğer grup gibi her mesajın arkasından değil… Ankette sadece ayda bir kez seks düşünüyorum diyen ‘ulvi’ insanlar da var. Onlar ise mesajlaşırken en az emoji tercih edenler.

Haberin Devamı

BUNDAN SONRA KULLANIRKEN İKİ KEZ DÜŞÜNÜN

Kişilerin "ne kadar çok seviştiği" de araştırılmış. WhatsApp'tan yazışırken emoji kullananlar kullanmayanlara göre daha çok seks yapıyormuş. Emoji kullananların yüzde 54’ü düzenli seks hayatlarının olduğunu belirtiyor. Emoji kullanmayanlarda ise bu oran yüzde 31. ABD’nin Rutgers Üniversitesi’nin araştırmasına göre de, emoji kullananlar daha çok randevuya çıkıyor. Üstelik bu kişiler kullanmayanlara göre iki kat daha fazla evlenme meraklısı. Hiç emoji kullanmayanların yüzde 30’u evlenmek istiyorum diyor. Sık emoji kullananlar arasında ise bu oran yüzde 62.

ERKEKLER FLÖRT İÇİN DAHA ÇOK ÖPÜCÜK ATIYOR

Haberin Devamı

Peki, en flörtöz emoji hangisi? Aslında cevap belli... Göz kırpan sarı kafa! Kadınlar da erkekler de flört etmek istediğinde çekilen ilk silah o oluyormuş. Hem de yüzde 53 gibi yüksek bir oranla… Kadınların yüzde 41’i, erkeklerin yüzde 33’ü flört etmek için bu emojiye başvuruyor. Göz kırpan surattan sonra en çok kullanılan ikinci emoji ise pembe yanaklı gülen surat. Bu ikisini erkeklerin ve kadınların kullanma oranı birbirine çok yakın. Ama o aranın açıldığı emojiler de var. Mesela öpücük atan, kalpli gözlü sarı kafalar ve dudak… İlginç ama bu üç emojiyi bekar erkeklerin kullanma oranı, bekar kadınlara göre çok daha fazlaymış!