Gazete Vatan Logo

Kontenjanlar doldu son tercihlere dikkat

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında 2. yerleştirme sonuçları açıklandı. İmam Hatip, Fen, Mesleki ve Teknik liselerde boş kontenjan kalmadı

Kontenjanlar doldu son tercihlere dikkat

Liseye geçiş sınavında birinci tercih döneminde herhangi bir liseye yerleşemeyen binlerce öğrencinin beklediği 2. yerleştirme sonuçları açıklandı. Fen liselerinde kontenjanlar yine doldu. Geçtiğimiz sene en çok boş kontenjanı bulunan İmam Hatip liselerinde kontenjanlar kapandı. Bir okula girmeye hak kazanamayan öğrenciler için 3. tercih dönemi dün başladı. Tercihler 6 Eylül’de sona erecek.

İmam hatipler doldu

Sonuçların açıklanmasının ardından geçen senenin aksine imam Hatip liselerinde kontenjanlar doldu. Geçtiğimiz yıl boş kontenjanların üçte birini oluşturan İmam Hatip liselerinde 9. sınıf kontenjanları kapanırken, 10. sınıflar için kontenjan sayısı arttı. 9. sınıfı İmam Hatip’te okuyan öğrencilerin 10. sınıfta okul değiştirdiği dikkat çekti.

Fen liseleri ilk tercih

Kontenjanları kısıtlı olan ve başarılı öğrencilerin ilk seçeneği olan Fen liselerinde ise durum değişmedi. İstanbul içerisinde bulunan Fen liselerinden sadece bir okulda 6 kişilik kontenjan açığı kaldı. Anadolu liselerinde de yok denecek kadar az kontenjan var. Kabataş, Cağaloğlu, Kadıköy gibi öğrencilerin gözdesi haline gelen anadolu liselerinde boş kontenjan kalmadı. Fen liseleri gibi doldu. Ancak bazı anadolu liselerinde tek tük boşluklar oluştu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıllarda kontenjanı en yüksek grup olan Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri ve Sağlık Meslek liseleri ise bu yıl 2. yerleştirme sonuçlarıyla birlikte kontenjanlarını doldurdu. VATAN Eğitim uzmanı Sadık Gültekin, önceki yıllarda boş kalan okulların dolmasını, açık liseye gitmek istemeyen ve özel okul masrafını karşılayamayacak öğrencilerin tercih etmesi olarak değerlendirdi.

Üçüncü yerleştirme sürecinin öğrenciler için son basamak olduğunu ifade eden Gültekin şunları söyledi: “Nakil işlemlerinden sonra yine kontenjan açığı olabilir ama bu öğrencileri heveslendirmemeli. Bu saatten sonra tercih sürecinde çok büyük değişiklikler olmayacaktır. Fen ve Anadolu liseleri kontenjanlarında değişiklik yaşanmaz. Açık liseye gitmek istemeyen öğrenciler son tercihlerini iyi değerlendirmeli.”

Haberin Devamı