Gazete Vatan Logo

Konsept değişiyor

Akaretler 'halka iniyor'. ‘Orta gruba’ yönelecek, üniversiteliyi de alışverişe çekecek

LÜKS markalarla konumlandırılan Akaretler Sıraevler projesinde konsept değişiyor. Beymen Grubu, Ağustos itibarıyla 11 markasıyla buradan ayrılırken orta gruba hitap eden İstanbulluların ’sokakta vakit geçireceği’ bir konsept hayata geçirilecek

Bilgili Grubu tarafından hayata geçirilen Akaretler Sıraevler’de konsept değişiyor. Açılışında lüks sınıfına yönelik konumlandırılan proje, orta gruba ve halka iniyor. Burada Lanvin, Marc Jacobs gibi ünlü markaların monobrand mağazalarını açan Beymen Grubu, Bilgili Grubu’yla kontratı sona erdiği için 11 markasıyla projeden ayrılırken Akaretler Sıraevler, Beşiktaş ile Nişantaşı’nı buluşturarak İstanbulların ’sokakta vakit geçireceği bir konsepte’ bürünecek.

Eylül ayı itibarıyla yeni yüzüyle İstanbulluların karşısına çıkacak olan Akaretler’de ’herkesi kucaklayan sosyal bir mekan’ yaratacaklarını söyleyen projenin kiralama ve yönetimini üstlenen avm mfi partners Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yurdum, “Akaretler özellikle üniversitelilerin yoğun olduğu genç bir bölge. Bu yüzden de konseptin buna göre yeniden tanımlanması gerekiyordu. Ağustos ayı itibarıyla Beymen’in 11 markası projeden ayrılacak. Yeni konsept içinde tekstil perakendesi yine olacak ama gastronomi tarafı da öne çıkacak” dedi.

AVRUPALI AVM’LER TÜRK MARKALARININ PEŞİNDE

SON dönemde Türk perakendecilerin açılması için Kuzey Irak, İran gibi Ortadoğu pazarlarının gündeme geldiğini ama Balkanlar’ın da önem kazanmaya başladığını söyleyen Aydın Yurdum, “Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan, Kosova Türk perakendecileri için yeni fırsat yaratıyor. Eskiden Türk markalarıyla ilgilenmeyen Avrupalılar da AVM’lerde ana marka karmasını Türklerle yapmak için kendileri teklif getiriyor” dedi.



MOHİNİ DE DEĞİŞİYOR

Bu yıldan itibaren yeni AVM açılışlarından çok yenilemelerin ağırlık kazanacağına dikkat çeken Aydın Yurdum, “Capitol, Akmerkez’de olduğu gibi yenilemeler çok arttı. İçerenköy Carrefour’un yüzde 50’si, Beylikdüzü Migros’un yüzde 90’ı değişti” dedi. Yurdum şirket olarak son dönemde ’sıkıntılı’ projelerin de peşinde olduklarını vurgulayarak, Akatlar’daki Mohini’nin de konseptini değiştireceklerini açıkladı. Yurdum, “Mohini’yi yeniden yapılandırıyoruz. Çocuk konseptinin üzerine gastronomiyi güçlendireceğimiz bir yapı oluşturuyoruz. Hafta sonu gelen müşteriyi hafta içine de kaydıracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı