Gazete Vatan Logo

Türk Hava Yolları uçağında, 13 bin metrede dünyaya geldi

Türk Hava Yolları (THY)'nın TK589 sefer sayılı Libreville (Gabon) - İstanbul uçağında seyahat eden Demokratik Kongo Cumhuriyeti uyruklu hamile yolcu Musuamba Mıchoukayembe, uçak 13 bin metredeyken doğum yaptı.

Türk Hava Yolları uçağında, 13 bin metrede dünyaya geldi

Türk Hava Yolları'nın TK589 sefer sayılı Libreville (Gabon) – İstanbul uçağında seyahat eden Demokratik Kongo Cumhuriyeti uyruklu hamile yolcusu Musuamba Mıchoukayembe uçak havalandıktan yaklaşık 3 saat sonra, Nijer hava sahası üzerinde doğum sancıları yaşamaya başladı.

Kabin eğitim süreçlerinde, doğum vakaları ile karşılaştıklarında yapılması gerekenlere hâkim olan kabin memurları telaşlı yolcunun yanına giderek sakinleşmesini sağladı. Yolcu için steril bir ortam hazırlayan uçuş ekibi daha sonra doğum için tüm hazırlıkları tamamladı.

Doğumun başlaması sonrasında kabin ekipleri aldıkları eğitim ile hamile yolcunun doktor olan eşi ile birlikte doğumun gerçekleşmesini sağladı. 21 Yaşındaki yolcu Türkiye saati ile 05:25’te gökyüzünde sağlıklı bir erkek çocuğunu, 13 bin metrede dünyaya getirdi. Türk Hava Yolları’nın Boeing 737 Max-8 tipi uçağında hayata gözlerini açan bebeğin ve annenin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ailenin İstanbul’a iniş sonrasında bayrak taşıyıcının TK79 seferi ile San Francisco’ya uçuşu bulunuyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Türk Hava Yolları'nın TK538 sefer sayılı Gine - İstanbul uçağında seyahat eden Gine asıllı Fransız uyruklu hamile yolcu Diaby Nafi de uçakta doğum yapmış, bebeğin adı Kadiju olmuştu.