Gazete Vatan Logo

Konfeksiyon usulü yapılandırma

TBB Başkanı Aydın, yapılandırmanın birçok şirketi kapsadığı için ‘konfeksiyon usulü’ olduğunu belirterek, “400 milyar liralık krediden bahsediyoruz. Ekonomi canlanacak” dedi.

Konfeksiyon usulü    yapılandırma

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, “Tavsiye kararlarımız birer centilmenlik kararı. İhtiyaçlar hasıl oldukça bunları sıkılaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Aydın, TBB’nin aldığı ilk tavsiye kararının 100 milyon lira ve üstü kredilerde yapılandırmayı kapsadığını, ikincisinin 15 milyon lira ve altı için olduğunu belirterek, “Birisi daha terzi usulü, ikincisi biraz daha konfeksiyon usulü oldu” dedi. Aydın şöyle devam etti:

“15 milyon lira altı nakdi kredi borcu olanların bankacılığın toplam kredileri içindeki payı 4’te bir. Yani 400 milyar TL’nin üzerinde bir nakdi krediden bahsediyoruz.” Aydın, uygulamanın küçük işletmeleri nasıl etkileyeceğini şu sözlerle aktardı: “Firmalar 6 ay bankalara yapacağı ödemeyi yapmayacak. Ekonomiye artı değer katacak firmalar için bir uygulama. 100 milyon TL ve altı için her zaman yaptığımız tarzda bankaya giderek nefes aldıracak yapılandırmaları yapmaya devam edeceğiz. Uygulamanın amacı ekonominin daha canlı olmasını sağlamak.”

Haberin Devamı

Acil sermaye ihtiyacı yok
BANKACILIK sektörünün sermaye yeterlilik rasyosunun uluslararası kriterlerin oldukça üstünde olduğunu kaydeden Hüseyin Aydın, bir sorun olmadığının altını çizdi. “Şu anda Türk bankacılık sisteminin bugünkü yapıyı sürdürecek hem likiditesi hem sermayesi mevcuttur” diyen Aydın, bankacılık için çok acil sermaye gereksinimi görmediğini belirtti.