Gazete Vatan Logo

KONEXPO fuarına yoğun ilgi

KONYALI Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen 'KONEXPO' fuarı başladı.

KONEXPO fuarına yoğun ilgi

İstanbul Fuar Merkezi'nde Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından düzelenen 'KONEXPO' fuarı 10 Eylül tarihinde açıldı. Katılımcılar arasında, KONSIAD Başkanı Abdullah Başçı başta olmak üzere, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Timfed Başkanı Kemal Çelik, Konya Milletvekili Rüveyde Gülseren Işık, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, TMSF Daire Başkanı Abdullah Güzerdülger , Nijerya Imo River Eyaleti Valisi Owelle Rochas Okoroch, Abia Eyaleti Valisi Dr. Okezie Ikpeazu ve beraberindeki çok sayıda Afrikalı iş adamı yer aldı. Fuarın açılışı son günlerde terör olayları nedeniyle şehit olan güvenlik görevlilerine yapılan duanın ardından gerçekleştirildi.

'KONEXPO' fuarına Afrika'dan gelen iş adamları yoğun ilgi gösterdi. Türk şirketlerinin fuar alanındaki stantlarını gezen Afrikalı iş adamları Konyalı iş adamları ile birlikte yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Afrikalı iş adamlarıyla masaya oturan Konyalı firmalar ilk günden birçok iş anlaşması gerçekleştirdi.

Nijeryalı iş adamları tarafından Türk firmalarına 10 bin ile 50 bin dönüm arasında tarıma elverişli olan toprakları Türk çiftçilerin kendilerine tarımı öğretmesi karşılığında verilmesi teklifinde bulunuldu. KONSİAD yönetimi ise teklif ile ilgili olarak Türk çiftçiler için güzel bir imkan ve istihdam olacağını düşüncelerini paylaştılar. Yatırım ve ihracat açısından çok büyük fırsatları barındıran KONEXPO fuarında öne çıkan sektörlerin başında ise tekstil ürünleri, tarıma dayalı sanayi, otomotiv, yedek parça, aydınlatma, tarım aletleri, inşaat ve alt yapı hizmetleri geliyor. Mirza Travel Group ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen KONEXPO fuarı, kültürel değerleri esas alınarak bağımsız bir biçimde ülke ekonomisine destek olmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Ayrıca Konya'nın yöresel tatlarının başında gelen etli ekmeği, nohutlu pilavı, bamya çorbası ve sac arası tatlısı da katılımcıların beğenisine sunuldu. KONEXPO fuarı yarına kadar İstanbul Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Haberin Devamı