Gazete Vatan Logo

Komutanları aldıran albay inkâra sığındı

Darbe girişiminde komutanları Akıncı Üssü’ne kaçıran timin başındaki binbaşıyla telefon görüşmesi yaptığı tespit edilen eski albay Karakuş, 300 saniye boyunca hiçbir şey konuşmadıklarını öne sürdü

Komutanları aldıran albay inkâra sığındı

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 473 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, darbecilerin sözde atama listesinde AFAD Başkanı olarak ismi geçen ve İstanbul’daki generallerin derdest edilerek Akıncı Üssü’ne getirilmesini koordine ettiği belirtilen sanık eski albay Murat Karakuş savunma yaptı. Karakuş, çocuklarının lojmana yakın olduğu için FETÖ’ye bağlı Anafartalar Koleji’nde eğitim gördüğünü söyledi. Darbe girişiminin püskürtülmesinden sonra İstanbul Hava Harp Okulu Dekanı Albay Ahmet Gümüş ile Yunanistan’ın Lesvos Adası’na kaçmaya hazırlandığı sırada yakalandığını da kabul etmeyen Karakuş, bir tur rehberinin kendisine verdiği broşürün üzerinden çıkması nedeniyle Midilli’ye kaçacaklarına ilişkin bir algı oluşturulduğunu iddia etti.

Gürültü nedeniyle konuşamamış

Emekli Korgeneral Mehmet Şanver’in kızının İstanbul Moda Deniz Kulübü’ndeki düğününe katılan komutanların Akıncı’ya götürülmeleri için Kenan Comart’a talimat verdiğine ilişkin iddianamede yer alan beyanları da kabul etmeyen Karakuş’a, komutanları götüren timin komutanı eski binbaşı Gökhan Maldar ile yoğun telefon trafiği soruldu. Maldar’ın gelişmeler hakkında bilgisinin olduğunu düşünerek aradığını öne süren Karakuş, Maldar ile 300 saniye süren bir görüşmesi sırasında helikopterin gürültüsü nedeniyle konuşamadığını, telefonun bu süre boyunca açık kaldığını ileri sürdü. Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal’ı alacak uçağın pilotuna ulaşmaya çalıştığına ilişkin tespitin hatırlatılması üzerine Karakuş, bu girişimiyle pilotları arayan görevlilere yardımcı olmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı