Gazete Vatan Logo

Komutanlara söyleyin askerleri öldürtmesinler!

Şehidin kız kardeşinden yürek dağlayan feryat

Siirt Pervari’deki Belenoluk Jandarma Karakolu’na düzenlenen saldırıda şehit olan 6 askeri sonsuzluğa uğurladık. Jandarma Er Halil İbrahim Türkmen için Konya’da düzenlenen cenazede şehidin kız kardeşinin söylediği bu sözler yürek dağladı

Konya, Antalya, Sinop, Şırnak... Siirt’teki saldırının ardından ateş bu şehirlere düştü ama tüm Türkiye kavruldu. Kalleş saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimiz dün acı ve gözyaşlarıyla toprağa verildi. Konyalı şehit Jandarma Er Halil İbrahim Türkmen’in 10 yaşındaki kız kardeşi Nermin’in feryatları ise yürek dağladı. 10 bin kişinin katıldığı cenazede Nermin, abisinin tabutuna kapanıp “Ağabeyimi böyle al bayraklara mı sarıp gönderecektiniz” diye ağladı... Törene katılan Vali Aydın Nezin Doğan, baş sağlığı dilemek üzere Türkmen Ailesi’nin yanına gitti. Bu sırada şehidin kız kardeşi Nermin, Vali Doğan’a “Bunlar hep askerleri öldürüyorlar. Komutanlara söyleyin askerleri öldürtmesinler’ diyerek göz yaşı döktü. Küçük kız, yakınları tarafından güçlükle teselli edildi.

Ağlamayacağım ben şehit kızıyım!

SİİRT’Te şehit olan Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat’ın cenazesi İzmir’de toprağa verildi. Zeytinova Merkez Camii’ndeki törende gözyaşı döken şehidin eşi Özlem, kızı Beyza, kardeşleri Mustafa Canbulat ve Emine Dinçer, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Babasının tabutuna sarılan Beyza’nın öfkesi ve isyanı gözlerinden okunuyordu. Babasını 14 yaşında teröre kurban veren Beyza, “Babam ölmedi. Onları güldürmeyeceğim ama dayanamıyorum” diyerek gözyaşlarını güçlükle dizginledi.

Saldırı gecesi ailesine veda etmiş

Teröristlerin nöbetçi kulübesinde ilk şehit ettikleri asker olan Jandarma Er Önder Turgay’ın, saldırıdan kısa süre önce o gece düğünü olan yakınlarını aradığı, mutluluk dilediği, saldırı haberinin gelmesiyle düğünün yarıda kaldığı ortaya çıktı. Saldırı haberlerinin televizyonlarda yer almasıyla da, eğlence ve sevinç, gözyaşına acıya döndü. Abisinin şehit haberini alınca cama yumruk geçiren Ercan Turgay, cenazeye iki eli de sargılı katıldı.

Halası dağda, babası korucu, kendisi şehit

Şehit 6 askerden Jandarma Onbaşı 20 yaşındaki Recep Gök, memleketi Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi Akçayol Köyü’nde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Babası Hüseyin Gök’ün Akçayol Köyü’nde geçici köy korucusu olan Recep bekardı ve 9 çocuklu bir ailenin oğluydu. Şehidin halası Emine Gök’ün ise 20 yıl önce PKK’ya katıldığı ve üst sorumlularından olduğu örgütte, ’Rujen Jirki’ kod adını kullandığı öğrenildi.

‘Sen gittin, cansız hayalin kaldı şehidim’

Şehit Adem Yörük’ün cenazesini taşıyan araç Antalya’nın Küçükköy beldesinde binlerce kişi tarafından karşılandı ve sloganlarla baba evine getirildi. Daha sonra evden çıkartılan şehit cenazesi omuzlara alınarak törenin yapılacağı Merkez Camisi önündeki alana taşındı. Baba Yörük oğlunun tabutunun başında gözyaşlarını sildi ve ağlamayacağına söz verdi. Anne Meryem Yörük ise oğlunun tabutunu son kez öptükten sonra fenalaşıp yere yığıldı. Yörük’ün terhis olduktan sonra evlenmeyi planladığı 20 yaşındaki nişanlısı Özlem Karadağ ise şehidin fotoğrafını bir an bile elinden bırakmadı. Özlem, nişan yüzüğünün takılı olduğu sağ elini de şehidin tabutunun üzerinden hiç ayırmadı.

Terhisine sadece 70 gün kalmıştı

Saldırıda şehit düşen Jandarma Er Ömer Dursun için dün memleketi Sinop’un Boyabat İlçesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Terhisine 70 gün kala şehit olan er Ömer Dursun’un cenazesi, Boyabat Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra 5 bin kişinin katıldığı kortej eşliğinde Merkez Caddesi’ndeki Otogar alanına getirildi. Ellerine Türk bayrakları alan çok sayıda kişi, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atarak yaklaşık 300 metre yürüdü. Şehit ağabeyleri 23 yaşındaki Bayram ve 24 yaşındaki Vural Dursun tören sırasında fenalık geçirdi.

Haberin Devamı