Gazete Vatan Logo

Kumpas mağduru komutanlar da terfi etti

Yeni sistemin ilk YAŞ toplantısında daha önce Balyoz ve Ergenekon davasından mağdur olan isimler de terfi etti. Kumpasın ortaya çıkmasının ardınan göreve dönen ve çukur eylemleri sırasında Nusaybin'i 21 günde terör örgütünden temizleyen Tuğgeneral Levent Ergün tümgeneralliğe terfi ederken, Poyrazköy davasında yıllarca cezaevinde yatan Albaylar Ercan Kireçtepe ve Mustafa Turhan Ecevit de tuğamiralliğe terfi eden isimler oldu.

Kumpas mağduru komutanlar da terfi etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ve 2,5 saat süren Yüksek Askeri Şura toplantısı sonrasında terifler açıklandı. FETÖ kumpasının mağduru bazı subaylar da terfi etti. Kara Kuvvetlerinde terfi eden üç tuğgeneralden birisi Balyoz davasından 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Tuğgenaral Levent Ergün.

Kumpasın ortaya çıkmasının ardından göreve dönen Ergün,PKK'ya karşı yaptığı başarılı operasyonlar ile dikkat çekti. Tümgeneralliğe terfi eden diğer iki tuğgeneral ise Mustafa Oğuz ve Ahmet Ercan Çorbacı şu an anda Özel Kuvvetler Komutanı olarak görve yapıyor. Görevi Korgeneral Zekai Aksakallı'dan devralmıştı.

GÖREVLENDİRMEYE KARŞI ÇIKMIŞLARDI

Nusaybin'deki çukur eylemi sırasında İki tuğgeneralin yönettiği operasyonun ilk bölümünde, 60 şehit verildi ama örgütün etkinliği kırılamadı. Bunun üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın emri ile göreve Balyoz davasından 13 yıl hapse mahkum olan ancak daha sonra berataü eden Tunceli 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Ergün getirildi.Bölgedeki generaller ise, ''O Balyoz sanığı'' diyerek bu görevlendirmeye karşı çıkmışlardı. Ancak Ergün, 21 günde ilçeyi teröristlerden temizledi. Ergün'e karşı çıkan generaller ise, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'den tutuklandı. Ergün de Ankara'ya önemli bir göreve atandı ve Genelkurmay Harekat Planlama Daire Başkanı oldu. FETÖ'cülür 15 Temmuz'da da Ergün'e kumpas kurmak istedi ancak uyanıklığı sayesinde tuzağa düşmedi.

Haberin Devamı

KKTC'DEN GELDİ, BALYOZ'DAN TUTUKLANDI

Balyoz davasından 13 yıl 4 ay hapse mahkum edilen ve ikinci kez yargılama sonucu beraat eden Tuğgeneral Levent Ergün, 2015 Yüksek Askeri Şura'da generalliğe terfi etmişti. Ergün, Albay rütbesinde ve KKTC'de 49. Alay Komutanıyken, Balyoz davasına adı karıştırılmış, plan seminerine katılmadığı halde yurda gelerek teslim olmuştu.

POYRAZKÖY DAVASI MAĞDURLARI DA TERFİ ETTİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda da Poyrazköy davası nedeniyle cezaevined yıllarca yatan iki albay Ercan Kireçtepe ve Mustafa Turhan Ecevit tuğamiralliğe terfi etti.Kireçtepe 4.5 yıl; Ecevit 7.5 yıl hapis yatmıştı.

Haberin Devamı