Gazete Vatan Logo

Komşuya bile para var, kocaya yok!

Avon’un araştırmasına göre, Türk kadını eline ilave para geçerse kocası dışında herkesle paylaşmaya hazır. 14 bin kişiyle yapılan ankette kadınlar komşunun çocuğuna bile yardım edeceğini söylerken ‘Kocama veririm’ diyen tek bir kişi çıkmadı

Komşuya bile para var, kocaya yok!

Avon, Ipsos ile birlikte ülkemizdeki kadınların gelecek hayalleri ve korkularını yansıtan kapsamlı bir resim ortaya koymak amacıyla “Türkiye’nin Kadınları” araştırmasını gerçekleştirdi.

Avon Türkiye Genel Müdürü Orkun Gül, demografik ve yaşamsal olarak kadınları araştırdıklarını, ortaya ilginç sonuçlar çıktığını anlattı. Gül, “Araştırmanın en çarpıcı sonucu kadınlara ilave gelirleri olsa ne yapacaklarına ilişkin sorduğumuz sorudan çıktı. Yüzde 41 ailesine, yüzde 30 kendisine, yüzde 29 ise başkalarına harcayacağını söyledi. Harcamalarında çocukların eğitimi ve aile için tasarruf yapma oranı yüzde 15 ile ilk iki kalemi oluşturuyor. Komşusunun çocuğunun eğitimine bile yardım edeceğini söyleyen oldu ama ilave parayı kocasına vereceğini söyleyen çıkmadı” dedi.

Orkun Gül, araştırmadaki bir diğer ilginç sonucun da komşu tercihlerinde olduğunu söyledi. Orkun, “Kadınların komşu olmak istemediği gruplar arasında yüzde 64 ile alkol kullananlar, yüzde 61 ile eşcinseller, yüzde 44 ile evli olmayan çiftler ilk sıraları alıyor. Kadınların gelecek 10 yıla ilişkin hayallerinde çocukları için iyi bir gelecek sağlamak ilk sırayı alıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

8 milyon TL fon toplandı

Sosyal sorumluluk projelerine öncelik veren Avon’un Türkiye’de 21’inci yılına giren Meme Kanseri ile Mücadele projesiyle bugüne kadar 8 milyon TL fon toplandı. Bununla 10 binin üzerinde kadına ücretsiz mamografi taraması ve şüpheli görülen 1.200 kişiyle ek teşhis olanağı sağlandı. Aile İçi Şiddetle Mücadele projesi ise 2015 yılında başlatıldı. Şiddet döngüsünü kırmak için çocukların eğitimine öncelik verildi.

Türkiye ilk 10’da

Türkiye’de doğrudan satış sektöründe 1.5 milyon satış temsilcisi çalışıyor ve bunların yüzde 80’i kadın. 1.5 milyar TL ciroya sahip sektörde Avon’un lider olduğunu söyleyen Orkun Gül, “Avon dünyasında da hızla önemli bir yer edinen Türkiye, global şirketin ilk 10 pazarı arasında yer alıyor. Türkiye, Avon için önemli bir pazar. Amacımız Türk kadınlarına kaliteli ürünler sunup temsilci sayımızı artırmak ve büyümeye devam etmek” dedi.

Haberin Devamı