Gazete Vatan Logo

Komşuya akın!

10 günlük Kurban Bayramı tatilini Yunanistan’da geçirmek isteyen vatandaşlar ve gurbetçiler İpsala Sınır Kapısı’nda yoğunluk oluşturdu

Komşuya akın!

Bayram tatili başlamış olmasına rağmen karayollarında, havalimanlarında yoğunluk dün de sürdü. Yaz tatillerini memleketlerinde geçirdikten sonra yaşadıkları Avrupa ülkelerine dönmek isteyen gurbetçilerin uzun kuyruklarına, 10 günlük Kurban Bayramı tatilini Yunanistan’da geçirmek isteyenler de eklenince, gece 7 kilometre olan araç kuyruğu gündüz saatlerinde 12’ye yükseldi. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre son 24 saatte Kapıkule’den 6 bin 871 araçla 35 bin 335 yolcu çıkış yaptı.

Saatlerce bekleyiş

Bulgaristan’a gitmek için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelerek gümrük içerisine girebilen yaklaşık 400 araç, çıkış yapmak için gümrük sahası içerisinde bekliyor. Gümrük dışına taşan kuyrukta ise gurbetçiler sıranın kendilerine gelmesini araçları içerisinde oturarak bekliyor. Uzayan kuyruklar nedeniyle trafik ekipleri, TIR araçlarını Hamzabeyli Sınır Kapısı’na yönlendirmeye başladı.

İpsala’da ek peron açıldı
Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısı’nda ise tatilci ve gurbetçi kuyruğunun uzaması üzerine ek peronlar açılarak hizmete alındı. Gümrük yetkilileri geçişlerde önceliği TIR araçları yerine küçük araçlara verdi. Yoğunluk geç saatlere kadar sürdü.

Haberin Devamı