Gazete Vatan Logo

Komşusunun evide boğazını kestiler

Küçük kız komşusunun evinde öldürüldü

İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde, ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu 10 yaşındaki Merve Nur Kaya, komşusu 26 yaşındaki S.Ç.'nin evinde, 6 yerinden bıçaklanmış ve boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Gittiği birahanede arkadaşına evinde ceset olduğunu, ancak kendisinin öldürmediğini söyleyen, elinde ve kolunda kesiler bulunan S.Ç. gözaltına alındı. Polise ifade vermeyen S.Ç. adliyeye sevk edilirken, yapılan otopside küçük kızda tecavüz bulgusuna rastlanmadı.

Torbalı'daki, Fulya 2 Sitesi E Blok daire 30'da meydana gelen olay, Torbalı Gazi İlköğretim Okulu 4'üncü sınıfa geçen Merve Nur Kaya'nın dün akşam saatlerinde bulunamaması üzerine ortaya çıtı. Kızını bulamayan evli ve 8 çocuk babası 45 yaşındaki Mehmet Reşat Kaya, durumdan şüphelenerek saat 17.30'da polise başvurdu.


BİRAHANEDE İTİRAF

Bu sırada ilçedeki bir birahaneye giden ve kayıp kızın ailesinin oturduğu apartmanın 8'inci katındaki 30 numaralı dairede annesi H.Ç.'yle birlikte yaşayan işsiz S.Ç., arkadaşı Erkan Turan'a evlerinde bir ceset bulunduğunu, ancak kendisinin öldürmediğini, korktuğu için de polise haber veremediğini söyledi. Ellerinde ve kollarında kesiler bulunan, bunları yara bandıyla kapatan S.Ç. ardından da birahaneden ayrıldı. Arkadaşı Turan ise, S.Ç.'nin ayrılmasının ardından polisi arayarak ihbarda bulundu.


POLİS EVE GİRDİ

Bunun üzerine harekete geçen polis, saat 22.30'da kapısını çilingire açtırarak girdiği S.Ç.'nin evinin banyosunda, yerde kanlar içinde yatan küçük Merve'nin cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemede, küçük kızın vücudunun çeşitli yerlerinde 6 bıçak yarası olduğu ve boğazının kesilerek öldürüldüğü anlaşıldı. S.Ç.'nin annesi H.Ç.'nin ise, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki kızının yanında tatilde olduğu belirlendi. Baba Orhan Ç.'nin de 5 ay önce öldüğü belirlenirken, evdeki eşyaların dağıtıldığı, hırsızlık süsü verildiği saptandı.


KUŞADASI'NDA YAKALANDI

Polis, bir yıl önce de pompalı tüfekle havaya ateş açan, bir süre demircide çalıştıktan sonra işten çıkarılan cinayet şüphelisi S.Ç.'yi, bugün saat 05.00 sıralarında, Kuşadası'ndaki yakınlarının evinde yakalayarak gözaltına aldı. Talihsiz küçük kızın cesedi ise, otopsi yapılmak üzere gece İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirildi. Yapılan otopside, bıçaklanan Merve Nur'un, boğazı kesilerek öldürüldüğü anlaşıldı. Herhangi bir tecavüz bulgusuna ise rastlanmadı. Polise ifade vermeyen, Kuşadası'na bir arkadaşından 20 lira borç para alarak giden şüpheli S.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kızını öldüren zanlıya büyük tepki gösteren acılı baba Mehmet Reşat Kaya “Benim kızım bir melekti. Kime ne zararı vardı. Ben bu adamı hiç tanımıyorum. Hayatımda hiç görmedim. Ondan ne istedi” diye konuştu.

Aynı binanın, 6'ıncı katındaki 21 numaralı dairede oturan Kaya ailesinin, 11 ay önce Ağrı'nın Patnos İlçesi'nden Torbalı'ya gelip yerleştikleri, anne 42 yaşındaki Muhbet Kaya'nın bir yakınlarının düğünü için İstanbul'da bulunduğu belirtildi. Anne Kaya'nın ve Ağrı'daki yakınlarının gelmesinin ardından küçük kızın toprağa verileceği bildirildi.

Haberin Devamı