Gazete Vatan Logo

Komşularıyla büyüyecek

600 markasıyla 120 mağaza ve 275 bin m2 ‘yi aşan satış alanına ulaşan Boyner, mağazalarını 6 bin m2’nin üstüne çıkarmak için komşu mağazaları da alarak büyümeyi amaçlıyor. Mağaza konseptini de değiştiren şirket, 3 yıl içinde hem yeni mağazalar açacak hem de eskilerini yenileyecek

Komşularıyla büyüyecek

Boyner Büyük Mağazacılık, yeni yıla yeni konsept mağazalarıyla girdi. Emaar Square Mall’daki yeni mağazalarını sıcaklık ve rahatlığı ön plana çıkaran yeni konseptleri ile açan şirket, bazı mağazalarını da yeni konseptten unsurlarla yeniledi.

2017’yi toplam 120 mağaza ve 275 bin metrekareyi aşan net satış alanı, 8 bin çalışan ile kapattıklarını belirten Boyner Büyük Mağazacılık Genel Müdürü Bülent Başaran, yeni mağazalar ve renovasyonlar için yaklaşık 60 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirdiklerini açıkladı. 2018’de de benzer oranda bir yatırım planları olduğunu söyleyen Başaran, “Mağazalarımızda 50 bin metrekarelik bir bölümü yeni mağaza konseptinden unsurlarla yenilerken, satış verimliliği yüksek mağazalarımızın da AVM’lerde çıkabilecek fırsatlara göre büyütülmesini hedefliyoruz” dedi.

600 markamız var

Yeni konsepti 1 yılda 30 kişilik bir ekiple tamamladıklarını belirten Boyner Kurumsal Gelişim Genel MüdürYardımcısı Filiz Demirbaş Bayrak da “Mağazalarımızın metrekaresi 4 bin ile 9 bin arası değişiyor. 600’e yakın markamız, bazılarının da bize özel ürünleri var. Yeni konseptteki en büyük metrekareli mağazamız Antalya Agora. Bundan sonraki süreçte büyük projelere ilgimiz devam ederken, 6 bin metrekarenin üstünde mağazalar açmak ana hedefimiz” dedi. Başaran mevcut mağazalarının komşuları olan mağazaları da alıp metrekareyi büyütmek istediklerini, böylece daha rahat bir alışveriş imkanı sağlayabileceklerini söyledi. Değişikliğin ticari bir duruş olmadığını söyleyen Mimar Mustafa Toner de “Cem Boyner bize içeride geçirilen sürenin uzamasını ve satıştan ziyade keyifle geçirilen zaman yaratılmasını istedi. Biz de bunu amacladık” dedi.

Haberin Devamı

Mağaza içi zaman % 25, sepet ortalaması % 20 arttı

İstinye Park Boyner’in yenilendiğini belirten Bülent Başaran, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni konseptimiz konfor ve rahatlığı ön planda tutuyor, sıcak ve samimi bir yapısı var. Bu yüzden müşterilerimiz mağaza içinde yüzde 25 daha fazla vakit geçiriyor. Sepet ortalaması da buna bağlı olarak yüzde 20 artış gösterdi. Bundan sonraki süreçte yeni mağazalarımızı bu konseptle açarken, mevcut tüm mağazalarımızı da önümüzdeki 3 yıl içinde yeni konseptten unsurlar katarak yenilemeyi hedefliyoruz” dedi. Uygulama aşamasında doğal ahşap, el yapımı seramik gibi doğallık ifadesini yaşatacak yüzde 90’ı yerli marka malzemeler kullanıldı.

Haberin Devamı

250 yeni istihdam yaratacak

2017’de Boyner çatısı altında 8 mağaza açtıklarını, 4 mağazayı (Mersin, İstanbul’da 2 mağaza ve Kayseri) kapattıklarını, bu yıl da 8 mağaza açma hedefleri olduğunu söyleyen Bülent Başaran, 2017 sonunda yüzde 20’lik bir büyüme sağladıklarını açıkladı. Başaran, “Yeni mağazalarımız ve büyüyen mağazalarımız ile 250 yeni istihdam sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
2017’de Boyner mağazalarında 121 milyon müşteri ağırlandı.
Vitrin yok sergileme alanı var
Yeni konsept deneyim ve mutluluk odaklı yaklaşıma sahip.
Mağaza girişleri davetkar, aydınlık, geniş ve şeffaf. Doğallığın ve sıcaklığın hakim olduğu ortam ile konforlu bir alışveriş deneyimi sunuluyor.
Ürün üzerine odaklanmış bir aydınlatma sistemi var.
Yeni stant modeli, müşterilerin ürüne kolay ve rahat bir şekilde ulaşmasına olanak tanıyor.
Mağaza içinde manken, çiçek, dekoratif obje ve aksesuar kullanımı dikkat çekiyor.
Doğal ahşap, el yapımı seramik gibi doğallık ifadesini yaşatacak malzemeler kullanıldı.
Vitrin yerine mağaza içinde tüketicinin dokunabileceği, yakından hissedebileceği, dinamik sergileme alanları bulunuyor.
Kategori eşleştirmesi konforlu ve kolay bir alışveriş imkanı sağlayacak şekilde tasarlandı, ayrıca sürpriz geçişler barındırıyor.
% 16’sı ürünü mağazadan aldı
Geçtiğimiz yıl Boyner.com’u ziyaret eden 75 milyon ziyaretçiden yüzde 65’i kadın ziyaretçi. Bu ziyaretçilerin yüzde 16’sı ürünlerini mağazadan aldı. İnternet satışının toplam ciro içindeki yeri yüzde 9. Yüzde 60 olan 2017 büyüme rakamının, bu yıl 3 haneye çıkması amaçlanıyor.

Haberin Devamı