Gazete Vatan Logo

Son dakika... Komşu karıştı! Havaalanını bastılar!

Irak'ın güneyinde başlayarak başkent Bağdat'a sıçrayan gösteriler nedeniyle hükümet şehirdeki internet erişimini kesti. Irak Milli Güvenlik Konseyi de Başbakan Haydar el-İbadi başkanlığında acil olarak toplandı. Reuters haber ajansı, ülkedeki güvenlik güçlerinin kırmızı alarm durumuna geçtiğini bildirdi.

Son dakika... Komşu karıştı! Havaalanını bastılar!

Irak'ın güneyinde hizmet yoksunluğu ve elektrik kesintileri nedeniyle devam eden halk gösterileri başkent Bağdat'a sıçradı.

Bağdat'ın batısındaki Şiilerin yoğunlukta yaşadığı eş-Şule bölgesinde de vatandaşlar sokağa dökülerek hükümet karşıtı gösteri düzenledi. Göstericiler, ana caddede toplanarak yetkilileri istifaya çağırdı.

Bazı kişiler, güvenlik güçlerinin olay yerine gelmesi sırasında araç lastikleri yakmaya başladı.

KIRMIZI ALARM

Reuters haber ajansı, ülkedeki güvenlik güçlerinin kırmızı alarm durumuna geçtiğini bildirdi.

Irak’ın Basra kentinde elektrik kesintileri ve işsizlik sebebiyle bir hafta önce başlayan gösterilere ülkenin çeşitli yerlerinden destek geliyor. Elektrik kesintileri ve işsizlik sebebiyle başlayan gösteriler, gece Necef kentine de sıçramıştı.
HAVALİMANINI BASTILAR
Önce valilik binalarına saldıran Iraklı protestocular, Necef kentindeki uluslararası havalimanını da bastı.
Havalimanı içerisinde toplanan protestocular hükümet karşıtı sloganlar atarak, yetkilileri istifaya çağırdı.
Necef Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, protestocuların Necef kentindeki havalimanına girdikten sonra devam eden olaylar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.
Gösteriler, İran’ın biriken borçlarından dolayı Irak’a verdiği elektriği kesmesinden sonra başlamıştı.

Haberin Devamı