Gazete Vatan Logo

Komşu umut verdi

Yunanistan’daki seçim için, “Aynı dünya görüşünü paylaşan bir partinin başarısı güzel” diyen CHP lideri, Haziran’da Türkiye’de de yeni bir yönetim gelmesini diledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da azınlıkların ruhani liderleriyle bir araya geldi. Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleşen buluşmaya Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ermeni Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, Süryani Ortodoks Kilisesi Mor Filiksinosu Metropolit Yusuf Çetin ve Türkiye Museviler Hahambaşı İsak Haleva katıldı. Kılıçdaroğlu, daha sonra yaptığı açıklamada, “1915 olaylarının 100. yıldönümü ve çarşamba günü Fransa’da bir dava görülecek. Perinçek-İsviçre davası” sorusu üzerine, “Sayın Perinçek’in açıkladığı bir düşünce dolayısıyla yargılanmasını doğru bulmuyoruz. Düşünce özgürlüğü dediğimiz bir kavramın arkasında hep beraber durmak zorundayız” dedi.

Kılıçdaroğlu, Yunanistan’da yapılan seçimlerin sonucuyla ilgili soru üzerine de “Aynı dünya görüşünü paylaşan bir siyasal partinin kazanması elbette ki güzel” dedi.

Haberin Devamı

Cemaat adayı olur mu?

Haziran ayındaki genel seçimlerde cemaatlerden aday gösterip göstermeyeceklerine dair soruya Kılıçdaroğlu, “Bu konuda henüz daha oturup bir karar vermiş değiliz. Eğer böyle bir talep olursa elbette değerlendirilir” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “7 Haziran’dan sonra umuyorum ve diliyorum demokrasimizi güçlendirecek önümüzdeki sorunları aşabilecek, hem içeride hem dışarıda kilitlenen Türkiye sorunları var, bu sorunları aşabilecek yeni bir yönetim gelir. CHP olarak kararlılıkla çalışıyoruz.”