Gazete Vatan Logo

Komşu’nun en büyük kiralama şirketini aldı

Otokoç Otomotiv, Yunanistan’ın en büyük araç kiralama şirketi Olympic’i ortaklıkla satın aldı. Böylece Otokoç, 80 bin adetlik araç filosuna ulaştı.

Komşu’nun en büyük kiralama şirketini aldı

Otokoç Otomotiv ve Avis Budget Group, Yunanistan’ın en büyük araç kiralama şirketlerinden biri olan Olympic Commercial and Tourism Enterprise SA’yı satın aldı. Ortak girişim şirketinin hisselerinin sahiplik payı yüzde 80 Otokoç, yüzde 20 Avis Budget Group’tan oluştu. Olympic’in 2017 yılsonu itibarıyla 32 bin adetlik araç parkına sahip olduğu bildirildi. Otokoç’un 90’ıncı yılında gerçekleştirdiği bu satın almayla, 9 ülkede 80 bin adetlik araç filosuna ulaştığını belirten Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı ve Otokoç Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Çimen, “Tüm işlerimizde büyümeyi hedefliyoruz. Yaptığımız yatırım ortaklığı, uluslararası büyüme stratejimizi destekleyen adımlardan biri oldu. Aktif büyüklüğü 455 milyon euro olan bu operasyon ile Yunanistan’da çok önemli bir yatırım gerçekleştirdik” diye konuştu.

Birçok yabancı şirketle güvene ve uzun yıllara dayanan ortak yatırımları bulunduğunu söyleyen Çimen, “Avis Budget Group ile birlikte satın aldığımız bu yapıyı otomotiv ve araç kiralama tecrübemizle büyüteceğimize inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı