Gazete Vatan Logo

Komşu İnce’ye izin verdi

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün Gümülcine’ye gitti. İnce’nin, yanındaki CHP’li milletvekillerine ve gazetecilere geçiş izni verilmedi

Komşu İnce’ye izin verdi

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün Yunanistan’a geçerek Batı Trakya Türkleri ile bir araya geldi. Yunanistan, İnce ile birlikte gelen milletvekili ve gazetecilerin geçişine izin vermedi. Muharrem İnce’yi izleyen gazetecilerden CNN Türk Muhabiri Cansu Karadan yaşananları, “İpsala Sınır Kapısı’nın Türkiye tarafındayız. Yunanistan tarafına geçtik, pasaportlarımızı aldılar, mühür vurdular. CHP’li belediye başkanları, milletvekilleri ve 9 basın mensubunun olduğu heyet içeriye giremedi. Tam 2 saat boyunca bekledik. Çünkü iddiaya göre İnce’nin ekibiyle, gazetecilerle Yunanistan’a gideceğini bildirmesi gerekiyordu. Ancak böyle bir bilgilendirme yapılmadığı için gümrük polisi ‘toplu giremezsiniz’ dedi” sözleriyle anlattı. CHP heyetinde Erdin Bircan, Mustafa Akaydın, Tunç Soyer’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 kişi ve 9 kişilik gazeteci grubu vardı. CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, “Biz siyaset yapmaya değil ziyarete gidiyorduk. Ona rağmen Yunanistan izin vermedi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Yeniden inşa edeceğiz’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çorum’da sanayiciler ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Çorum-Samsun yolu üzerindeki Yıldız Park’ta düzenlenen programda konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 1923-2002 yıllarında bütün hükümetler döneminde harcanan para 713 milyar dolar. Bu paralarla o yıllarda Keban yapıldı, Karakaya yapıldı, Atatürk Barajı yapıldı, Telekom yapıldı. Depremler yaşandı, Kıbrıs Harekatı oldu, Türkiyeye ambargo uygulandı. Sümerbankıydı, Etibankıydı, bütün bunlar, Ziraat Bankası’ydı. Bütün bunların tamamı yapıldı. Şekerbank da yapıldı. 2003-2017 hükümetlerinin harcadığı para 2 trilyon 94 milyar dolar. Fabrikaları sattılar. Başta Telekom olmak üzere bankaları sattılar, hepsini sattılar. Para var arkadaşlar, para var. Eksik olan namuslu siyaset. 2 trilyon 94 milyar dolara yeni bir Türkiye inşa ederdik biz. Fabrika kurulmadık yer kalmazdı. Biz Türkiyeyi yeniden inşa etmeye kararlıyız.

CHP’Lİ Akaydın: Skandal

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, “Bunu diplomatik bir skandal olarak değerlendiriyoruz. Yunan gümrük polisinin davranışını yorumlayamadık. Bize söyledikleri ‘Madem ki siz Muharrem beyin arkasından giriyorsunuz, Muharrem beyin de 5 kişilik listesi var, Dışişleri Bakanlığı’ndan geçiş izni almışlar. Biz sizi onlarla beraber değerlendiriyoruz’ dediler. Biz dedik ki, onlarla beraber değerlendirmenize gerek yok. Bizim Avrupa’ya elimizdeki pasaportla giriş hakkımız var. Hayır dediler. İki saat bekledik orada. Bu çok ayıp bir şey, uluslararası skandal gibi. Hepimizin de giriş hakkı var. Bu Yunan hükümeti tarafından gasp edilmiş durumda” dedi.

Haberin Devamı