Gazete Vatan Logo

Komiser ile polis eşi 'cinayet'ten tutuklandı

Bodrum Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Komiser Durmuş Kanat, "Ölen polis Süleyman ile karım Pınar arasında bir ilişkiden şüpheleniyordum. İkisini yüzleştirirken Süleyman, kendi tabancasıyla intihar etti" dedi. Komiserin polis memuru olan eşi Pınar Kanat: Her şey bir anda oldu

Bodrum Emniyet Müdürlüğü'nde 5 ay önce göreve başlayan polis Süleyman Dağ, önceki akşam kimlikleri açıklanmayan 3 kişiyle Kızılağaç Köyü'nde bir lokantaya yemeğe gitti. Bir süre sonra arkadaşlarının yanından ayrılan Dağ, iddiaya göre 3 kilometre uzaklıktaki dolgu alanında komiser Durmuş Kanat ve onun 3 ay önce boşandığı polis eşi Pınar Kanat'la buluştu. Süleyman Dağ, bir süre sonra Komiser ve eski eşi tarafından ağır yaralı olarak Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Karnından tek kurşunla vurulan Dağ, kurtarılamadı. Dağ'ın ölümü şüpheli bulundu. Talihsiz polisi hastaneye getiren komiser Durmuş Kanat ile eski eşi polis Pınar Kanat cinayet suçlamasıyla gözaltına alındı.

Komiser Kanat ifadesinde, "Ayrıldığım eşimle Süleyman Dağ arasında ilişki olduğundan kuşkulanıyordum. Pınar'a sordum, böyle birşey olmadığını söyledi, kanıtlamak için bizi yüzleştireceğini söyledi. Pınar, Süleyman Dağ'ı telefonla arayarak dolgu alanına çağırdı" dedi. Polis Dağ ile sadece tartıştıklarını, ancak sinirlenen genç polisin silahını çekerek intihara kalkıştığını ileri sürdü. Komiser Durmuş Kanat, "Ona engel olmak istedim. Olay çok hızlı gelişti. Tabancasını karnına dayayıp ateş etti. Süleyman'ı hastaneye götürdük, ancak kan kaybından hayatını kaybetti. Biz suçsusuz" dedi. Pınar Kanat da eski eşinin ifadelerini doğrulayarak, "Süleyman Dağ, kendi kendini vurdu" diye konuştu. Eski karı-koca tutuklandı.

Suçsuzluğumuz anlaşılacak
Durmuş Kanat, mahkeme salonundan çıkarken, "Suçsuzluğumuz 2 hafta içinde kanıtlanacak" dedi. Pınar Kanat'ın boşanma kararı yeni olduğu için halen eski eşinin soyadını kullandığı, nüfus cüzdanını henüz değiştirmediği belirtildi Nevşehir'in Avanos ilçesi doğumlu olan Süleyman Dağ'a İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Karnından girip, sırtından çıkan tek kurşunla vuralarak ölen Süleyman Dağ'ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Nevşehir'in Avanos İlçesi'ne götürüldü. Bu arada Süleyman Dağ'ın bitişik atış sonucu vurulup vurulmadığının tespiti için de üzerindeki elbiseleri Emniyet Genel Müdürlüğü laboratuvarına gönderildi.

Haberin Devamı