Gazete Vatan Logo

KOMEK ön kayıt nasıl yapılır? (KOMEK kursları kayıt süreci 2020)

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ilçelerde ya da merkezde ikamet eden kişilerin başvuruda bulunarak alabileceği kurs kayıtları yakından takip ediliyor. KOMEK ön kayıt nasıl yapılır? KOMEK kurs kayıt başvuru formu nasıl doldurulur? Sorularına yoğun bir şekilde cevap aranıyor. İşte KOMEK kursları kaydı hakkında merak edilenler…

KOMEK ön kayıt nasıl yapılır? (KOMEK kursları kayıt süreci 2020)

KOMEK kurs kayıtları başvuru başladı. 20 Ocak Pazartesi (bugün) başlayan başvurular yoğun ilgiye neden oldu. Ücretsiz kursları vatandaşlarla buluşturan KOMEK ön kayıt nasıl yapılır?

KOMEK KURS KAYITLARI BAŞLADI

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde (ASEM) yeni dönem kayıtları 20 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında alınacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KOMEK ve ASEM’in kuruldukları ilk günden bugüne meslek edindirme konusunda Türkiye’ye model olduğunu, bugüne kadar 430 farklı branşta 810 bin kursiyerin istifade ettiği KOMEK ve ASEM’in son birkaç yıl içinde ilçelerde daha yaygın hale gelerek büyüdüğünü söyledi. KOMEK ve ASEM’lerin bir sanat ya da meslek öğrenilen merkezler olmasının yanı sıra; spor faaliyetlerini yapıldığı, sosyalleşme imkânı sağlayan, hatta rehabilite amaçlı terapi merkezleri olarak hizmet ettiğini dile getiren Başkan Altay, bütün Konyalıları ve üniversite öğrencilerini KOMEK ve ASEM’de kendilerini geliştirecek bir kursa katılmaya davet etti.

Haberin Devamı

KOMEK KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KOMEK burs başvurusu için öncelikle bilgisistemi.komek.org/WebBasvuru/Login.aspx linkine tıklayın, açılan sayfada, TC Kimlik No ve doğum tarihinizi gün, ay, yıl olacak şekilde yazın, giriş yaptıktan sonra talep edilen iletişim bilgileri, çalışma bilgileri, iş durumu bilgileri gibi detayları doldurup kaydet butonuna basın. Kaydet butonuna bastıktan sonra, istediğini kursu seçebilirsiniz.

Konya merkez ve ilçelerde 67 kurs merkezinde faaliyetlerini sürdüren KOMEK ve ASEM’de yeni dönem kayıtları 20 Ocak- 2 Şubat tarihleri arasında ‘www.konya.bel.tr’ ve ‘www.komek.org.tr’ adreslerinden yapılacak.

KOMEK bünyesinde hizmet veren hafızlık sağlama okulu Daru'l Huffaz ile Alaaddin KOMEK’te açılacak Genç Yazarlar Akademisi’ne de kayıt alınacak.

KOMEK Kurs Merkezi olarak hizmet veren Ali Gav Medresesindeki Daru’l-Huffaz ile lise 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek Genç Yazarlar Akademisi başvuruları ‘www.komek.org.tr’ adresinden alınacak.

Haberin Devamı

Ayda iki kere, Genç Yazarlar Akademisi'nde yapılacak atölye çalışmalarında derse katılan öğrencilerin düşünme, anlama ve yazma becerilerini geliştirmeleri sağlamak için “Kitabını Okuyorum, Yazarıyla Yorumluyorum” etkinliği ile de genç yazar adaylarının yazarlarla buluşması yapılacak.

KOMEK KURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

ÜCRETSİZ KURSLAR

Spor ve yüzme dışında tüm kursların ücretsiz olduğu KOMEK'te; Kur’an-ı Kerim (Elif-ba ve tecvitli okuma), bilişim teknolojileri, gelenekli el sanatları, yabancı diller, giyim mefruşat, ney, bağlama, piyano gibi 320 farklı branşta Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalı kursları var.

YENİ DÖNEMDE 17 FARKLI BRANŞ İLK KEZ AÇILIYOR

KOMEK ve ASEM’de bu dönem mevcut branşlara ilave olarak birçok farklı branşa ilk kez kayıt alınacak. İlk kez açılacak kursların isimleri ise şu şekildedir:

Arapça konuşma kulübü, bilgisayar destekli 2 boyutlu çizim, bootstrap ile (responsive) duyarlı web tasarımı geliştirme ve uyum eğitimi, çelik yapı tasarımı geliştirme uyum eğitimi, çocuk beslenmesi, çocuk hakları ve mevzuatı, Farsça A-2, işaret dili ile dini kavramlar öğreticiliği, kadın giysileri bilgisayarlı kalıp hazırlama, kanun, kat'ı, kitap tahlili, Linux eğitimi, makinede maraş işi, retorik, web tabanlı içerik yönetim sistemleri, yabancılar için Türkçe B-1, yapma çiçek yapımı. (porselen çamuru ile)

Haberin Devamı