Gazete Vatan Logo

Komediye ağırlık vereceğim

Oyuncu Deniz Barut, kısacık kestirdiği yeni saçları ve imajıyla büyük beğeni topluyor. Barut, "Şimdiye kadar saçlarımı kestirmek için bir karakter bekledim ama baktım ki gelmiyor kendim için yaptım" diyor.

Komediye ağırlık vereceğim

Bu sezon ekranda yoksunuz. Nasıl bir süreç geçiriyorsunuz?

Bu süreç benim için biraz rahatladığım, kendimi geliştirdiğim ve beslediğim bir dönem. Dizi görüşmelerim devam ediyor. Uygun bulduğum, inandığım bir iş olduğunda hemen başlayacağım ama her zaman böyle kendimize, özümüze döndüğümüz bir süreç yaşayamıyoruz. Bu yüzden bu süreci en iyi şekilde geçiriyorum.

Neler yapıyorsunuz?

Uzun çalışma saatlerinden ve set yoğunluğundan dolayı fotoğrafa yeteri kadar zaman ayıramadım. Aslında ben fotoğraf mezunuyum. Fotoğrafa gerekli zamanı ayıramamak beni çok üzüyordu. Şimdi fotoğrafa geri döndüm. Aklımda bir sürü proje vardı şimdi onları başlatıyorum. İki tane sergi projem var. En kısa sürede hayata geçireceğim.

Setlere dair neler söylersiniz?

Çok çabuk tükenen ve çok acımasız bir sektörün içindeyiz. Bu bizim dışımızda kamera arkasındaki tüm çalışanlar için de geçerli. Artık her şey birazcık şansa kalıyor. Maalesef sektörde sette zor olan insanın yetenekli olduğu sanıldığı bir dönemdeyiz. Bununla ilgili rahatsızlıklarım var. İşini iyi yapmamakla, yetenek birbirine girmiş. Biraz elmalar ve armutlar karışıyor gibi. Ama biz yine işimizi yapmaya devam edeceğiz. Ben şanslı bir dönemde olduğumu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Bu starlık kavramını da ilgilendiriyor...

Şu unutmamalı, çok zor bir iş yapıyoruz, zor şartlar altında uzun saatler çalışıyoruz. Sette empati duygusunu kaybetmemek lazım. Herkes birbirine anlayış göstermeli, saygı duymalı. Ben sette negatif şeylerle karşılaştığımda inanın artık gülüyorum. Çünkü bunun ne yetenekle ne de star olmakla ilgisi yok. Bunun sadece egoyla ilgisi var. Gülüp geçiyorum bana komik ve güçsüz geliyorlar. Güçsüz ve zayıf oldukları için öyle olduklarını düşünüyorum.

"Tiyatroyu deneyimlemek istiyorum. Ama mutlaka sinema filminde rol almak isterim..."

Saçım ve enerjimle mutluyum

Gelen teklifler hangi roller için oluyor?

Risk almayı ne senaristler ne de yapımcılar sevmiyor. Bana genelde oynadığım gibi kötü, ağır, dişi ve güzel karakterler geliyor. Mesela komedi oynamayı çok istiyorum. Ekrandaki gibi durağan biri değilim. Komedi tarafımı ortaya çıkarabileceğim bir iş gelmedi.

Haberin Devamı

Son dönemde en büyük yeniliğiniz ne?

Saçlarımı kestirmek bendeki en büyük yenilik. Uzun yıllar hep uzun saç kullandım. Biraz da 'Sakın kestirme' diyen toplum baskısıyla kestirmedim. Ama bir anda bu kararı aldım. Şimdi yeni saçım, yeni enerjimle çok mutluyum. Aslında saçlarıma çok düşkün biriyim. Kuaförüm bile çok şaşırdı.