Gazete Vatan Logo

Komediden daha çok keyif alıyorum

Jet Sosyete’de Yıldız karakteriyle dikkat çeken Tuğba Çom Makar ”Herkes yurt dışında eğitim almak ister belki ama ülkemizde bu eğitimlere taş çıkaracak usta sanatçılar var. Cennet burada” diyor.

Komediden daha çok  keyif  alıyorum

Jet sosyete sizin için nasıl bir deneyim oluyor, yollarınız nasıl kesişti?

Hiç bir dakikasını hafızamdan silemeyeceğim bir proje Jet sosyete. En başından komedi olarak büyük bir deneyim. Gülse Birsel ile yolum Komedi Türkiye ile kesişti ve sonrasında kopmadı. Projeden bahsettiğinde heyecandan yerimde duramadım çünkü kulağa bile çok komik geliyordu.

Yıldız’la aranız nasıl, bu karakteri oynamak size nasıl hissettirdi neler katıyor?

Yıldız’ın aklı beş karış havada hallerini oynamaktan aşırı keyif alıyorum, sınırlar koymuyorum Yıldız’a çünkü o aklına ilk geleni yapan biri! Bazen nasıl bu kadar salak ve saf olabiliyor diye hayıflandığım oluyor ama bana oynarken alan açan bir karakter.

Yıldız gibi bir karakterin aksine siz nasıl birisiniz? Onun gibi modaya ve güzelliğe düşkün müsünüz, Jet Sosyete’ye girmeyi önemser misiniz?

Yıldız ile tek benzeyen yanımız sanırım patavatsızlığımız. Ben karşımdaki insana ne düşünüyorsam pat diye söylerim. Kimi buna açık sözlülük, kimi patavatsızlık diyor. Modayla çok ilgilenmiyorum daha doğrusu kendime yakışanı giymeyi seviyorum ve bunun adı kendimce moda oluyor. Sosyeteye girmeyi pek sanmıyorum.

Haberin Devamı

Gülse Birsel’le çalışmak nasıl bir vizyon katıyor oyuncuya?

Gülse Birsel’in zekasına hayranım. Komedi zeka işidir zaten ama yazmak, böylesine ince dokunuşlarla herkese hitap eden bir kalem ekstra zeka gerektirir. Oyuncuya alan açan ve yaratıcılığını kamçılayan bir yazar. Oyuncunun yaptığı en ince bir nüansı bile es geçmiyor. Oradan hareketle bile alan açıyor. Gülse ile çalışmak büyük şans.

Komediyi daha çok seviyorum diye bir ayrım yapıyor musunuz?

Konservatuarda okulun komik kızıydım zaten. Bu yüzden evet komediden daha büyük bir keyif alıyorum. Daha çok yolum, öğrenecek çok şeyim var. Oyunculuğu komedi-dram diye ayırmadan geliştirmek isterim.

Hayatınızda ve mesleğinizde bundan sonrası için özellikle yapmak istediğiniz neler var?

Eşim Erhan görüntü yönetmeni ve bir doğa aşığı, bu cevap biraz da onun hayali gibi olacak ama ben de o hayale ortağım artık. Bir karavan yapmak ve her sabah gözümüzü başka bir dünya güzelliği içinde açmak istiyoruz.

Haberin Devamı

Mesleki hayal olarak herkes yurt dışında eğitim almak der belki ama ben ülkemizde bu eğitimlere taş çıkaracak usta sanatçıların olduğunu düşünüyorum. Cennet burada aslında, çok da uzaklara gitmeye gerek yok.

Hayatı akışına bırakıp bana neler sunacağını izlerim

Demet Evgar’a benzetiliyorsunuz ve oyunculuğunuz kıyaslanıyor bu durum sizi rahatsız ediyor mu?
Ona benzetilmek her zaman çok hoşuma gidiyor. Çünkü kendisine büyük hayranım! Oyunculuğu kıyaslamaya gelince asla bunu kabul etmem çünkü o benim için bir ustadır. Onunla çalışmak ve ondan bir şeyler öğrenmek çok isterim. Eğer oyunculuğum benzetiliyorsa bundan sadece gurur duyarım ve asla rahatsız olmam.
Kariyer hedefiniz ne?
Hiç sevmediğim bir şeydir ileriye dönük hedefler ve planlar. Ben sadece hayal kurarım. Olursa ne güzel olur olmazsa da vardır bunda bir hayır der geçerim. Hayatı akışına bırakıp bana neler sunacağını izlemek daha keyifli. Bunun en büyük örneği oğlum Rüzgar. Büyük bir sürpriz oldu bizim için hamileliğim. Evren bize sunduklarında mutlaka bir yol haritası yolluyor. Açık konuşmak gerekirse imkanlar dahilinde çocukla beraber de kariyer yapabilirsiniz. Bırakacak kimseniz, bakıcının masrafını karşılayacak bir bütçeniz yoksa ne yapabilirsiniz ki? Şu an Rüzgar’la hayatımı yürütmek bana engel değil ama bu herkes için aynı olmayabilir. Bu yüzden atıp tutmayacağım ve imkanlar dahilinde mümkün diyeceğim.
Anne olduğuma inanan çok az insan var
Bir eş ve genç nesil annelerden biri olarak mesleğinize dair getirdiğiniz özel şartlar var mı? Ev ve iş arası nasıl bir denge kurdunuz?
Hem eş, hem anne, hem insan olmak biraz yoruyor yalan yok. Ama üstesinden geliyorum çok şükür. Çalışma koşullarımız çok iyi olduğu için getirebileceğim özel bir şarta gerek kalmıyor. Yapım ve çalışma arkadaşlarım zaten beni çok güzel tolere ediyorlar. Hepsine teşekkürü borç bilirim. Hal böyle olunca dengelerde güzel kuruluyor. Dilerim her zaman şansım böyle yaver gider.
Genç anne olmak nasıl bir duygu ne gibi avantajları var mış?
Genç olmanın avantajını yaşadığım dönemdeyim. Aynı anda birçok şeye koşturmak zor evet, bunun için bir dolu enerjiye ihtiyacınız var. 20’li yaşlarda bu enerji vücutta fazlasıyla mevcut. Tabii ki sağlık önemli olan ama onun yanına bir de gençlik enerjisini eklediniz mi önünüze ne engel çıkarsa çıksın aşabilecek gücü hissediyorsunuz.
Anne olduğunuzu duyanlar bu duruma şaşırıyor mu?
Çok şaşıran insanlar var. Özellikle Rüzgar ile parka gittiğimizde ona ‘oğlum’ diye seslendiğimde yanıma gelip “Nasıl yani ama siz çok küçük değil misiniz? Çocuğunuz mu var? Nasıl olur?” diyorlar. Çünkü çoğu beni 19-20 yaşında zannediyor. Ama bu durumdan şikayetçi değilim aksine hoşuma gidiyor o ayrı.
Başka insanları şaşırtan neleriniz var?
Kendi kendime mırıldandığımda ‘Senin sesin çok güzelmiş” diyen çok oluyor. Kar küre koleksiyonum var. Yurt dışına giden arkadaşlarımdan sadece kar küre isterim. Çok güzel yemekler yaparım, çevremdekileri mutlu etmeye bayılırım, fazla fedakar olduğum için genelde çok yıpranırım.

Haberin Devamı