Gazete Vatan Logo
Magazin Komedi yönümü ortaya çıkarmaya çalışıyorum

Komedi yönümü ortaya çıkarmaya çalışıyorum

Tv’de dram ağırlıklı yapımlarda görmeye alıştığımız Seda Güven, ‘Oldu Mu Şimdi?’ komedi filmiyle 16 Aralık’da beyazperde ekranlarında olacak. “Güldürmek güzel” diyen Güven, komedi yönünü ortaya çıkarmaya çalıştığını söylüyor

Komedi yönümü ortaya çıkarmaya çalışıyorum

- ‘Oldu Mu Şimdi?’ nasıl bir film?

Bir mafya komedisi. Ben bu mafyanın içerisinde gayet aklı başında, mantıklı, genel kültürü yüksek ve bir o kadar da cesur ve serseri bir kadını canlandırıyorum.

- Çok kitap okuyan ‘Lara’yı canlandırıyorsunuz... Normalde kitaplarla aranız nasıldır?

Her gece yatmadan önce başucu kitaplarımı okurum. Gün içerisinde de kendime ayıracak vaktim varsa bir kitabım vardır elimde.

- Özellikle ne tür kitaplar seversiniz?

Genelde kişisel gelişim üzerine kitaplar okuyorum. Ama sanat tarihi de okurum, sürükleyici romanları da severim. Şu ara başucumda Adrian Furnham’ın ‘Gerçekten bilmeniz gereken 50 psikoloji fikri’ adlı kitabı mevcut.

- Filmde erkekler arasında kalmışsınız...

Mafya komedisi olunca tabi kadronun çoğunluğunu erkekler oluşturuyor. Çalışırken hemcins ya da karşı cins olması fark etmiyor. Benim için en önemlisi huzurlu bir çalışma ortamı olması.

- Sizi uzun süre dram ağırlıklı işlerde izledik. Bir süredir komedi ağırlıklı işler yapıyorsunuz. Hangisinden daha fazla keyif alıyorsunuz?

Haberin Devamı

Dizilerde hep dram ağırlıklı işlerde, zengin, kendinden emin, aklı başında ve ciddi karakterleri canlandırdım ama sinemada komedi yapmak gibi bir şansım oldu. Bu 5. sinema filmim ve hepsinde komedi oynadım. Oyunlarımda da komedi yönümü ortaya çıkarmaya gayret ediyorum. Gülmek, güldürmek, insanların yüzünde bir tebessüm bırakmak güzel.

ÇOCUKLARIMA KILAVUZ OLMAK İSTİYORUM

- Yakın zamanda tekrar evleneceğiniz ile ilgili haberler çıktı. Tekrar bir erkeğin sizi nikah masasına oturtabilmesi için ne olması gerekiyor? Evliliğe bakışınız nasıl?

Ben mutlu bir ailede, mutlu bir çocukluk geçirerek büyüdüm, belki de hala büyümedim. Orası o kadar güvenli ki... Aynı hisleri kendi çocuklarıma da yaşatmak istiyorum. Bu yola giderken karşıma çıkan talihsizlikleri talihsizlik olarak değerlendirmiyorum. Hepsi birer tecrübe ama çocuklarımın karşısına doğrusuyla yanlışıyla her şeyi yaşamış ve doğru yolları bulmaya uygun bir kılavuz olarak çıkmak istiyorum.

KADERCİLİK TEMBELLİK DEĞİL

- ’Asla oynamam’ dediğiniz bir rol var mı?

Haberin Devamı

Profesyonel ellerdeysem teslim olurum. Kimseyi hayal kırıklığına uğratmak istemem, kendimi de.

- Kaderci misinizdir? Akışa mı bırakırsınız olayları yoksa kontrol etmeyi mi sever misiniz?

Teslim olurum ama her şeyi karşı taraftan beklemem. Üzerime düşenleri planlar, yapar, sonra durup beklerim. Elimden geleni yaptıysam sonuç ne olursa olsun ‘Hayırlısı olmuştur’ diye düşünürüm. Kaderciliği tembellikle karıştırmamak lazım.

- Moda Tasarımı mezunusunuz. O konuda bir şeyler yapıyor musunuz?

Moda Tasarımı benim lise ve üniversitede tutkuyla okuduğum ve uyguladığım bir bölüm. Hep tasarımcı olacağım sanıyordum ama üniversitenin 2. yılından itibaren kendimi ekranlarda buldum ve bu iş benim mesleğim oldu. Tasarım bir yandan devam ediyor. Çizmeye, dikmeye ve diktiklerimi giymeye devam ediyorum. Kumaşlarım ve makinam benim rahatladığım bir alan yaratıyor. Bir gün başkaları da benim tasarımlarımdan faydalanabilir, bu fikir bir kenarda zamanını bekliyor. Sadece kumaşlarla değil, bazen de resimlerimle duvarlarımı süsleyerek kendimi ifade ediyorum. Sanat, yaratıcılık benim kendimi ifade etme biçimim.

Haberin Devamı