Gazete Vatan Logo

Komandoların servis güzergahına bomba döşeyen PKK’lı terörist yakalandı

Komandoların servis güzergahına bomba döşeyen PKK’lı terörist yakalandı

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile İstihbarat Şubesi ekipleri, Beykoz’da SAT ve SAS komandolarını taşıyan servis araçlarının güzergahına düdüklü tencere içerisinde 8 kilo bomba döşeyen 1 PKK’lı teröristi yakaladı.

Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK’nın Beykoz’da SAT ve SAS komandolarını taşıyan servis araçlarının güzergahında yola bomba döşediği yönündeki bilgi üzerine çalışmaya başladı. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Dereseki Mahallesi, Sırmakeş Caddesi’nde yolun kenarına içi patlayıcı dolu düdüklü tencereyi gömdükten sonra ormanlık alana kablo çeken Tarık A. (22) adlı kişiyi yakaladı.

ÜZERİNDEN SUSTURUCU TAKILI TABANCA ÇIKTI

Polis ekipleri, Tarık A.’nın üzerinde, namlusuna susturucu takılı 7.65 çapında bir tabanca, bıçak, kablo, akü ve bir düzenek ele geçirdi. TEM ekipleri, çevre güvenliğini sağladıktan sonra, durumu Bomba İnceleme ve İmha Şube ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

DÜDÜKLÜ TENCEREDE 8 KİLO PATLAYICI

Haberin Devamı

Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı ilk inceleme sonucunda, yolun kenarına gömülmüş düdüklü tencere içerisinde, içeriği henüz belirlenemeyen yaklaşık 8 kilo toz madde, çok sayıda civata ve somunla güçlendirilerek hazırlanmış el yapımı patlayıcı bulunduğu tespit edildi.

Ekipler yer yer toprağa gömülü olan kabloları da söktü.

EMNİYET’TE SORGUYA ALINDI

Emniyet yetkilileri, şüpheli Tarık A.’nın geçmişte de poliste kaydı bulunduğunu vurgulayarak, terör örgütü PKK’nın bir kampında eğitim aldığını belirtti.

Zanlı, önce Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Daha sonra ise sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı.