Gazete Vatan Logo

Komando Seher tarih yazdı!

Foça Jandarma Komando Okulu’nda 419 subay adayı mezun oldu. Okulun 55 yıllık tarihinde bir ilk yaşanarak ilk defa bir kadın kursiyer eğitimi birincilikle bitirdi

Komando Seher tarih yazdı!

İzmir’in Foça ilçesinde bulunan Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında 43 haftalık eğitimlerini tamamlayan aralarında yabancı ülke askerlerinin de olduğu 8’i kadın 419 subay adayı, komando temel kursunu başarıyla tamamladı. Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında yapılan 8 Azerbaycan, 4 Ürdün, bir Kırgızistan, bir Senegal uyruklu askerin de yer aldığı törene kursiyerlerden Seher Cingöz damga vurdu.

‘Çocukluk hayalimdi’

Kursa katılan 8’i kadın 419 kursiyer arasında birinci olan Seher Cingöz, 55 yıl önce kurulan okulun ilk kadın birincisi oldu. Törende, eğitimlerde dereceye giren askerlere çeşitli ödüller ile sertifikaları verildi. 6 çocuklu ailenin en büyük kızı olan Seher, duygularını şu sözlerle anlattı: Çok istediğim bir şeydi ama harp okulu okumamız gerektiği için bir türlü başvuramamıştım. Polis olmak için çabalıyordum sürekli onun için hazırlanıyordum, jandarma subay alımı başlayınca hemen başvuruyu yaptım kabul edildi çok şükür. Polislik sınavındaki parkurlarla aynıydı farklı olarak bin 500 metre koşusu vardı, başarılı olduk. Bugün de buradayız vatanımız, milletimiz için. Şehitlerimizin arkasından onlara layık olabilmek için bu yola adım attık.

Haberin Devamı