Gazete Vatan Logo

Komadaki hakime umut ışığı doğdu

117 gündür komada olan hakim Esra Sarıkaya Konaş’ın kök hücre izni için eşini arayan Adalet Bakanı Gül, “Sağlık Bakanı ile konuştum. Ne varsa yapılacak” dedi.

Komadaki hakime umut ışığı doğdu

Esra Sarıkaya Konaş’ın en büyük hayali, hakim olmaktı. Hukuk Fakültesi’ni başarı ile bitirdikten sonra hakim olan Esra Sarıkaya Konaş, 2013 yılında Muğla’da görev yaparken Orman Mühendisi Egemen Konaş ile tanıştı. Çift, yaklaşık 1,5 yıl süren arkadaşlığın ardından evlendi. Esra Sarıkaya Konaş, 20 ay önce dünyaya getirdiği kızına ise ‘Ela’ adını verdi. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında, Esra Sarıkaya Konaş’ın tayini Orman Bakanlığı’nda Mühendis olarak çalışan eşi Egemen Konaş ile Bursa’ya çıktı.

Esra Sarıkaya Konaş’ın yaşamı, Temmuz ayında değişti. Uyurken eşinin hareketsiz durduğunu gören ve yüzüne su döken Egemen Konaş tepki almadı. Cihaza bağlı olarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne getirilen Esra Sarıkaya Konaş yoğun bakıma alındı. Burada üç aya yakın süredir komada olan Esra Sarıkaya Konaş, sadece 20 aylık kızı Ela’nın sesini duyunca veriyor. Doktorların durumunun çok ağır olduğunu söylediği eşi Egemen Sarıkaya, “Esra, Ela’nın sesini duyunca farklı oluyor. Vücudunu hareket ettirip kafasını kaldırmak istiyor” dedi. En büyük isteğinin eşinin yaşayıp kızına annelik yapması olduğunu söyleyen Egemen Konaş, “Esra’nın tedavisinde kök hücrenin çözüm olduğu söyleniyor. Çok pahalı bir tedavi sistemi olan kök hücre için Sağlık Bakanlğı’nın özel izni gerekiyor. Bu konuda yardım bekliyoruz” demişti.

Haberin Devamı

VATAN HABER YAPTI BAKAN DEVREYE GİRDİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, önceki akşam Egemen Konaş’ı cep telefonu ile aradı. Hakim Esra Sarıkaya Konaş’ın yaşadığı bu olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Bakan Gül, “Ben, Sağlık Bakanı ile konuştum. Ne gerekiyorsa yapılacak. Danışmanım ile Esra hanımın sağlık durumunu takip edeceğiz. Yaşanacak olası olumsuzlukta mutlaka bana ulaşın” dedi. Bakan Gül’ün araması ile umutlandığını söyleyen Egemen Konaş, “Sağlık Bakanlığı ile bu konuda görüşüp ne yapılması gerekiyorsa bunları gerçekleştireceğim” dedi.