Gazete Vatan Logo

Koltuk altından endoskopik meme büyütme!

Koltuk altından meme büyütme operasyonu hakkında açıklamalarda bulunan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Gündoğan, bu yöntemin avantajlarını sizler için anlattı.

Koltuk altından endoskopik meme büyütme!

Meme üzerinde iz kalmasını istemeyen kadınlarda koltuk altından meme büyütme operasyonu uzun yıllardır başarı ile uygulanmaktadır. Dünya çapında en çok rağbet gören estetik cerrahi işlemleri arasında bulunan meme büyütmeye rağbet arttıkça kullanılan implantların kalite ve güvenilirlikleri artmış ve kullanılan teknikler de daha rafine hale gelmiştir.

Meme büyütme operasyonu sırasında kullanılan implantın vücuda yerleştirilebilmesi için küçük de olsa bir kesi yapılması, dolayısı ile geride kalacak bir iz söz konusudur. En sık kullanılanlar meme altı ya da meme başının renkli kısmının alt yarısında iz bırakılarak uygulanan yöntemlerdir. Öte yandan bu yöntemler hemen her zaman tatmin edici bir iz bırakmalarına rağmen meme üzerinde iz kalmasını istemeyen kadınlarda çekince sebebi olup bazen operasyondan vazgeçmelerine bile neden olabilmektedir. Bu şekilde çekincesi olan kadınlarda en uygun seçenek koltuk altından yapılacak bir meme büyütme operasyonudur.

Her ne kadar klasik koltuk altı tekniği uzun yıllardır uygulanıyor olsa da endoskopik yöntemlerin meme büyütme ameliyatlarında kullanılması ile birlikte klasik yöntemin yarattığı sorunların hemen hepsi ortadan kalmıştır.

Haberin Devamı

Endoskop kullanımı koltuk altından yapılan meme büyütme ameliyatlarının kalitesini arttırmış ve diğer kesiler ile aynı oranda başarı oranına sahip, estetik sonucun belki de daha iyi hale geldiği sonuçların alınmasına yardımcı oluştur.

Koltuk altından endoskop yardımcılı meme büyütme tekniğinde geride bırakılacak iz koltukaltı çukurunun en yüksek noktasına ve sınırlarını aşmayacak uzunlukta bırakılır. Bu sayede iyileşme döneminde bile örneğin hasta kollarını beline koyduğunda ya da yanlara açtığında bile gözükmeyecektir. Koltuk altı vücutta en iyi iz kalan bölgelerden birisidir ve iz iyileştikten sonra neredeyse belirsiz hale gelmekte ya da doğal koltuk altı ince çizgilerinden ayırt edilmez hale gelmektedir.

Koltuk altında yapılan kesi yardımı ile implantın konulacağı cep (kas üzeri, fasya altı, kas altı ya da dual plan) endoskopik izlem ve bu tekniğe özel cerrahi aletler sayesinde neredeyse kanamasız ve travma görmeden açılabilmektedir. Yöntemin bir başka avantajı monitörden büyütülerek izleme şansı verdiği için sinir, damar ve kas yapıları gibi önemli anatomik yapılar korunabilmekte ve bu sayede çok daha güvenli bir operasyon ve konforlu bir operasyon sonrası süreci sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Koltuk altında yapılan kesi meme başı ya da altındaki kesilerin aksine gevşek ve esneyebilen bir deri yapısına sahip olduğundan hemen her büyüklükte implant anatomik (damla) ya da yuvarlak olmasına bakılmaksızın konulabilmektedir.

Koltuk altından yapılan meme büyütme ameliyatlarında endoskop kullanımı çok daha güvenli bir ameliyat süreci sunduğundan oluşan doku travması minimal olmakta ve iyileşme süresi diğer tekniklerden daha kısa olabilmektedir.

Sonuç olarak tecrübeli bir plastik cerrahın elinde koltuk altından endoskopik olarak uygulanan meme büyütme operasyonu meme üzerinde iz kalmasından korkan kadınlar için güvenilir, konforlu ve izsiz kabul edilebilecek bir meme büyütme tekniği olarak kabul edilmektedir.

Haberin Devamı